söndag 19 december 2010

Söndag den 4:e advent

Söndagen den 19/12 är för mig lite ovanlig, eftersom när jag för en gångs skull inte ska jobba tidigt imorgon bitti och har tid för en bra film så sänds det inte någon Beck. Som det annars gör när man ska upp tidigt dagen därpå. Men man kan ju undra varför dom inte kan sända bra filmer istället på lördagskvällar istället?. Men men det är som vanligt att man måste komma trött till jobbet på måndags morgonen, eftersom Beckfilmerna är så bra. Men trött blir man ju ändå på all annan skit som drabbar mig och min familj nu i livet. Jag tycker så synd om min Linda som har legat hela veckan i feber och smärtor och bara sover och sover och ändå mår skit hela tiden. Jag tänker ofta på hur det det hela kommer fortsätta eller närmar vi oss ödet?. Men hoppas att vi får en fin och mysig jul tillsammans, även om det i dagsläget inte ser så ljust ut så får man hoppas på det bästa. För jag och barnen vill minnas julen med vår Linda 2010 som en underbar tid.

Undrar egentligen hur dom där elaka cancermonstren tänker eftersom dom angriper en godhjärtad människa och inte en elak människa. Men hoppas att dom inte bråkar med tomten utan låter oss vara i fred över julen åtminstone. Men min oro finns hela tiden inne i hjärtat, och jag är så rädd för att vakna upp och att hon inte andas mer. Kanske oroar jag mer än nödvändigt men eftersom varken läkare eller någon vet vad som händer och varför hon mår som hon mår så känner jag i alla fall en stor oro och rädsla.

Jag får ofta frågan av många: om det är något som jag vill ha hjälp med. Och jag vill inte hänga till last för någon men om det är någon som vill så skulle jag gärna ta emot hjälp för att kunna få ner snön från altantaket, eftersom det inte finns så mycket tid för mig att komma ut utan barnen. Och även så kräver Linda mer och mer så är det någon som känner att det skulle man kunna göra för oss. Så skulle jag bli oerhört glad och tacksam, för jag har helt enkelt så ont om tid. Men även så är promenadsällskap mycket väl mottagligt.

84 kommentarer:

 1. Finns det ingen som kan ha koll på barnen under en timme eller så medan du får ner snön? Kanske att du lämnar dem på dagis imorgon om inget annat?

  SvaraRadera
 2. Hoppas att någon vänlig själ i eran närhet vill hjälpa er!!! Jag bor i Sthlm, annars hade jag gääärna hjälpt till med hundarna ♥
  Skickar kraft till er och hopp om en smärtfri och mysig jul, kram från Annelie ♥

  SvaraRadera
 3. Hej Lars.
  Skönt att se att du kan be om hjälp. Be om hjälp en massa så du kan lägga den tiden på Linda och dina barn så länge du kan.
  Det är ju de som är viktigast.
  Massa styrka från en som följer både dig och Linda dagligen.Har hittat er pga att min syster och pappa bor i Habo och vi har en gemensam vän här i skaraborg.
  Massa styrka och hoppfullhet.
  Leja
  OBS..... Glöm inte att be om hjälp. Den tiden är ovärderlig.

  SvaraRadera
 4. Ulrika Stenmark19 december 2010 22:43

  Hej Lars!

  Åh, vad jag önskar att jag kunde komma och skotta åt er! Eller städa eller handla mat eller vad som helst. Ni bor för långt bort dock.
  Hoppas någon som bor närmre er räcker fram en hand. Du skriver så fint och beskriver så bra din oro och rädsla. Hoppas du hittar nåt bra på TV som kan få dig att tänka på annat en stund.

  Stor kram från ett snöigt Umeå!
  Ulrika

  SvaraRadera
 5. Hade jag bott närmare er hade jag inte tvekat en sekund att komma och hjälpa dig med snön....
  Hoppas att det finns någon godhjärtad i din närhet som kan hjälpa dig/er.
  Hanna

  SvaraRadera
 6. Hâjj Hâjj
  Hade jag bott närmare, så skulle jag gärna skottat snö och promenerat med hundarna och hjälpt er på alla sätt jag kunnat...
  Men jag hoppas att det finns ngn vänlig själ, som kan komma och hjälpa er...
  Samt att ni slipper otroligt dumma kommentarer, som den första i detta kommentarsfältet.
  Vitsen med att be om hjälp är ju att Lars o Linda ska få tid TILLSAMMANS med barnen och det får dom ju inte om dom är på dagis eller hos ngn annan.
  Men det finns dumma och tröga människor som inte fattar..*stackars er*

  Kram till dig o Linda
  från Maria i Värmland

  SvaraRadera
 7. Kära Du.ja vad ska man skriva i detta nu ??? det gör så ont i mig att läsa vad ni går igenom.Ja, det är så typiskt att du inte kunde få se en film ikväll som slutade riktigt sent.Håller med dig, Beck är ju så bra.Min familj tittar just ny på Day after tomorrow, kanske du sett den.Du e så duktig som ber om hjälp.Hoppas någon i er närhet kan hjälpa till med den jäkla snön.Ta hand om varandra och hoppas natten blir lugn.Stor Kram marie

  SvaraRadera
 8. Önskar er med hela mitt hjärta att ni får en lugn jul. Att Linda orkar vara med er utan den svåra smärtan. Hoppas Tomten står utanför dörren imorgon med en skyffel i handen. Hälsningar från bloggläsare Karin.

  SvaraRadera
 9. Men han gillar ju att vara borta och jobba? Så det som ni säger är inte hans tankar. Han skrev ju inte det? Utan det är läsarna som önskar att det är så och bara antar saker.

  SvaraRadera
 10. Hej
  Hoppas du får hjälp även jag bor en bit bort. Hoppas ni får en trivsam jul tillsammans och att Linda orkar ett tag till.........
  Fattar inte vad du anonym menar med ditt inlägg???

  Kramis Sofia

  SvaraRadera
 11. Ödsla inte energi på denna patetiska, empati lösa LILLA människan i förra inlägget, hon är inte värd det, nej vi lägger allt KRUT på Linda och Lars istället för det behöver dom. Skickar all vår styrka från min familj till eran. Kramizar Lollo.

  DAX att vi ignorerar föregående skrivare.

  SvaraRadera
 12. Jag hade som många andra gärna ställt upp om vi bott närmare...

  Skickade ett par presentkort på Lindas mail på gratis fotoböcker, jag vet inte om hon orkar ta tag i det som läget är nu. Tyvärr så gäller de bara till sista december.
  Kram!

  SvaraRadera
 13. Men jösses va finns de för människor. Jag blir mörkrädd. TA INTE ÅT DEJ LARS!! Klart du ska ha all tid tillsammans med barnen och Linda, det finns säkert många som kan hjälpa till med snön. Jag hade gärna avvarat 20 min på din snö om jag som alla andra här hade bott närmare. :-( Tänker på er och ber mycket för er! kRAMAR Jänny

  SvaraRadera
 14. Ja verkligen! Hoppas att ni får en underbar jul att minnas med glädje.
  Tänkte på detta med förskola, antar att ni har "15 timmar" eftersom lilleman bara är ett år, men det finns undantag där man får begära mer timmar/vecka i speciella skäl. Tänkte bara iafall ni inte visste. Förstår mkt väl om ni inte tänker i dessa baner just nu, men även om det är en värdefull pedagogisk miljö utifrån det lärande de ger barnen så kan väl även NI bara få vara och ha barnen där för att NI är i behov av det. Hoppas ni förstog detta rätt också sist men inte minst!! Jag hoppas verkligen att någon i er närhet kanske kan komma över en timme någon gång här & där och tex. skotta tak eller vara med de små en stund.

  Miljoners kramar till er/Carina

  <3

  SvaraRadera
 15. Lars, det finn tydligen ingen rättvisa i världen......!
  vänliga hälsningar, m

  SvaraRadera
 16. Gud va bra att du ber om hjälp det är det bästa! Jobbigt när man känner sig maktlös och det bara går utför. Hoppas att ni ska få en fin Jul trots allt! Tänker mycket på både dig och Linda. Att vara småbarnsföräldrar är tufft och när man dessutom kämpar med sjukdom och allt vad de innebär för alla. Kan tänka mig att dina behov är helt utplånade, tänk på att det är viktigt för att man ska orka. Ta all hjälp du kan få och stick i väg en liten stund och gör något som du tycker om att göra. Stor Varm Kram Sussie

  SvaraRadera
 17. Lars! Du vet ju att du alltid kan ringa mig! Nu har jag en enorm höjdrädsla, men om ingen tar altantaket under dagen så kommer jag med Anders i släptåg i kväll! Han skottade vårt altantak i går så han kan ta ert med! Promenader tar jag mer än gärna! Mina hundar behöver komma ut dom med! Jag ringer dig under dagen!
  STOR KRAM!

  SvaraRadera
 18. Följer både Lindas och din blogg dagligen och känner verkligen med er. Hoppas någon i er närhet kan hjälpa till med skottningen av snön. Jag bor i Malmö annars hade jag gärna hjälpt er. Hoppas ni får en fin jul och att Lindas smärtor avtar. Kram Susanne.

  SvaraRadera
 19. Anonym! Det är DU som antar och fantiserar ihop saker, ingen annan.
  Det är DU som har en social oförmåga att förstå och umgås med andra människor, antagligen kommer det utav att du inte umgås med människor i verkliga livet utan endast har mänsklig kontakt via din dator...
  Helt utan hjärta och social kompetens är du...
  Ledsamt att du inte får uppleva hur det är att ha människor runt dig som kan ge värme och glädje, man kan heller ej få nåt man inte själv kan ge...
  Avundsjuka kallas dina känslor...
  Och hur kan man vara avundsjuk på människor som i Lindas och Lars fall? Som kämpar för att få några fina stunder extra tillsammans och njuta av? Som vet att tiden är knapp, där timglaset snart rinner ut för tid tillsammans? Vilken galen värld du ensamma anonym måste leva i...

  Fortsätt be om hjälp!! Fortsätt vara kärleksfulla varma människor!! Ni har fina själar...

  Massor av tankar om en fin och mysig jul för er

  Styrka Kärlek Hopp & Mod
  <3<3<3

  SvaraRadera
 20. Kärlek till er, Lars!

  Tusen kramar/ Tina

  SvaraRadera
 21. Tack till dig Tina som erbjuder din hjälp till Lars. Det verkar så hemskt annars, alla skriver vi ju att vi bor så långt ifrån. Tyvärr är det väl så.
  Följer Lindas och din kamp Lars... Ni finns alltid i mina tankar
  Kramar

  SvaraRadera
 22. Hej Lars!

  Magnus kommer om ca 45 min och hjälper er med altantaket.

  Kram Åse

  SvaraRadera
 23. Usch avundsjuk på Lars och Linda. Hur sjuka tankar kan läsarna egentligen ha? Och att alla kallar varandra Anonym, när nästan alla är själva anonyma. Här finns det få som är vettiga.

  SvaraRadera
 24. Var någonstans bland kommentarer erbjuder Tina hjälp till Lars?

  SvaraRadera
 25. Det verkar som att bloggparet skriver själva anonyma kommentarer. Vi kan inte läsa nånstans att Tina erbjuder hjälp, utan bara att hon hälsar. Så man undrar till slut vem är det som svarar. Det konstigaste delen är att personen vänder sig till Lars och Linda, men verkar vara någon av de. Hmm. Skumt. Till slut undrar man om Åsas kommentar är verklig eller paret påhitt.

  SvaraRadera
 26. Om jag finns på riktigt??? Ja jag gör ju det och jag heter ÅSE, och min syster och Lars gick i samma föräldragrupp med deras nu 6 åriga pojkar sen har jag och Lars bott i samma by när vi var små så på den vägen känner jag Lars. Andledningen till att jag har min kommentar som anonymt är att jag inte har något google konto m,m så jag vet inte vad man ska välja för kommentarprofil! Men om jag lägger ut mitt mob nr så kanske du ringer så kan jag berätta ett och annat för dig.

  Fy fan vilken tragisk människa du är...... du kanske t.o.m skulle åka hem till familjen Carlgren och med egna ögon se hur Linda lider.

  Åse

  SvaraRadera
 27. Jag tycker att det här har spårat ur nu. Ni som är anonyma, lägg ner! Lars behöver inte mer skit nu. Tänk er för är ni snälla. Jag har pratat med Lars på telefon nu och Magnus kommer och hjälper honom med altantaket precis som Åse skriver. Och hon heter åsE inte åsA. Jag tycker det är jätte tråkigt att ni använder Lars kommentars möjligheter att hacka på varandra och ifrågasätta vem som skrivit vad om vem osv. Lars är en verklig människa med kännslor och tankar. Han lever ett liv i kaos tillsammans med Linda och barnen. Linda är jätte dålig och hela deras vardag har vänts uppochner. Och så sitter ni här och hackar på varandra och misstror oss som känner honom och hjälper honom.

  Vänligen byt ton eller sluta skriv.

  SvaraRadera
 28. Hej Lars.
  Skönt att se att du får hjälp med taket=)
  Säger som de andra. Jag bor för långt bort =/
  Hoppas att du ber om mera hjälp och att Linda blir bättre så ni får en fin jul.
  Tusen kramar Leja <3

  SvaraRadera
 29. Hej
  Bra Lars att du ber om hjälp.
  Ha en bra tid nu tillsammans ta hand om varandra
  kram Kerstin

  SvaraRadera
 30. Lars!

  Bra att du ber om hjälp och bra att det finns de som rycker in!! Ta det försiktigt på taket!

  Det är verkligen beklagligt att det finns de som äganr sin tid till att vara elaka på andras bloggar. Jag hoppas innerligt att de inte jobbar i yrken som handlar om människor, det skulle göra mig mörkrädd.

  Var rädd om dig Lars och en hälsning även till dem som hjälper till med hundar och snöröjning.

  Catarina & birmakatten Mozart

  SvaraRadera
 31. Styrkekramar till dig och din familj.

  SvaraRadera
 32. ja jag undrar verkligen vad Lars tänker när han läser denna paj-kastning på hans blogg??.Så naivt så man spyr.Lägg ner och ägna tankar och energi till att stötta istället.Fy, jag skäms över er elaka människor utan empati som skriver här.Sök er någon annanstans och få utlopp för era åsikter/stress/ångest eller vad det nu kan vara ni lider av.// Marie

  SvaraRadera
 33. Detta var det simplaste jag läst av s.k. anonym. Tycker inte du att fam har det tufft nog? än att behöva läsa dina patetiska inlägg.
  Skäms vet hut!
  All lycka till er, hoppas Linda slipper värk.
  stor stor kram
  //Annika

  SvaraRadera
 34. Först till dig Lina - bra skrivet, jag håller med dig fullständigt!

  Lars, jag vet inte vad jag skall skriva. Er berättelse är så gripande att det inte går att beskriva. Jag önskar er en fantastisk jul och jag hoppas verkligen att ni kan skapa ett fint minne av denna jul. Sänder massor av styrka och varma kramar!

  SvaraRadera
 35. Hej.
  Hoppas verkligen inte du Lars läser den anonymes inlägg, så tråkigt hur DU anonym kan uppföra dig.......
  Har du någongång träffat en cancersjukmänniska och dennes familj. Jag tror inte det. Jag tycker du ska lägga ned nu, ingen av oss vill läsa vad du skriver! Jag tror att det är en anonym inläggare som svarar sig själv.

  Mvh Sofia

  SvaraRadera
 36. Hej Lars !
  Jag förstår att du inte vill lämna dina barn på dagis i detta läget. Tror att det är viktigt att hela familjen är samlad just nu...Sedan kan det ju inte vara jättebra att de drar hem diverse smittor till en redan sjuk Linda !
  Hoppas att julen blir bra för er !
  Kram Lotta.E.

  SvaraRadera
 37. Hej!

  Tänker på er <3
  Hoppas du får hem din kära Linda snart igen, och att dom kan få ner hennes smärtor.

  Kram Åse

  SvaraRadera
 38. hoppas av hela mitt hjärta att ni får en mysjul att minnas.....hoppas även de kommit in en slant på kontot sååå DU och pojkarna kan unna er en resa framöver låter väl hemskt men de kommer ni verkligen behöva ..ladda om batterierna! har inga stora penga tillgångar men har skänkt mina "lunch" pengar förra veckan!!
  kram j

  SvaraRadera
 39. Läser din blogg och Lindas och vill bara sända en massa varma styrkekramar ! Hoppas du fick hjälp med snön och att du ropar på hjälp till dina nära och inte håller det inom dig. Jag är säker på att du har massa vänner som mer än gärna hjälper till ! Hoppas att er jul blir fin och minnesvärd med glada minnen ! Tänker på er Kram

  SvaraRadera
 40. Hej Lars!

  Om du vill ha någon att "känna samhörighet med", någon som är i samma sits som dig kan du käsa detta:

  http://levaidag.blogg.se/2008/september/

  Kram

  Anette

  SvaraRadera
 41. Lars - slå näven i bordet!
  Linda måste för i helvete få ordentlig smärtlindring så hon kan må hyfsat bra den tid hon har kvar

  Kram igen

  Anette

  SvaraRadera
 42. Hoppas SÅ att ni får en fin och bra jul.
  Tänker på er!!!
  Megakramar Anna V

  SvaraRadera
 43. Lars- Skickar en stor kram. :-(
  Anonym - min syster är kriminalkommissarie och ska spåra upp dig. Du är anmäld och ditt riktiga namn ska komma fram. Helt skamligt hur du uttalar dig, sparkar på den som redan ligger.

  SvaraRadera
 44. Jösses!!! Kriminalkommisarie??? Skrattretande... Vad heter detta brott hon har begått???? Kommentarsfälten är öppna för alla. Sluta larva dej,du också ANONYM,liksom jag? Tror nog inte att nån tar ditt patetiska inslag på allvar. Spåra du så mycket du vill. I Sverige har vi än så länge yttrandefrihet. Tror jag skrattar ihjäl mej åt dej,lilla vän!!! Hur lyder åtalet??? Förtal? Icke!Brist på empati? Ej straffbart. Du vet inte mycket om livet,snorunge!!!!!!

  SvaraRadera
 45. Vill egentligen inte använda Lars kommentarsfält till detta,men känner mej tvungen för att få fram min åsikt. Ni som hela tiden skriver: Åh hade jag bott närmare så hade jag hjälpt er... hör ni inte själva hur ni låter? Ni är som en skock hyenor som bara väntar på att få Lindas död att gotta er åt! Jag har sett att det är massa besök på hennes sida,så fort hon är sämre. Varför? Ni är intresserade av hennes liv. Bara hennes död! NI BORDE SKÄMMAS!!!! Sen tycker ni att alla som inte hycklar som ni,borde skämmas? Usch fy faan! Det är så jävla lätt att visa empati så här,men när det väl gäller så är ni totalt empatistörda!!!!!! Fattar inte hur ni är funtade i hjärnan. Konstigt: Dom som bor nära skriver inte alls? Vad kommer det sej tro? INGEN VILL HJÄLPA TILL!!!!!! Ni bara dreglar över Lindas sjukdom och fäller löjliga kommentarer! SKÄMS!!!!!!

  SvaraRadera
 46. INTE intresserade av hennes liv,ska det vara!

  SvaraRadera
 47. Lars, hoppas ni/du får all hjälp ni behöver och vill ha! Vi är många som tänker på er - både på nära och långväga håll. Kram.

  SvaraRadera
 48. Detta är väl ändå inte ett diskusionsforum , sluta med allt larv.Alla som bor nära både släkt och vänner ställer upp och hjälper Lars och Linda.Sänder varma kramar till dej Lars och hoppas hoppas Linda kan fira jul hemma hos sin familj.Mitt namn är Inger Aamodt

  SvaraRadera
 49. Önskar er styrka att orka vidare. Krama Linda och barnen. Jag tycker också att alla som är så vidriga att de kan använda hårda ord på dethär stället borde anmälas. Så sorgligt. Åsa

  SvaraRadera
 50. Många varma styrkekramar till dig Lars, till Linda och alla era nära och kära! Håller tummarna att Linda orkar komma hem och att ni alla kan få en mysig jul tillsammans hemma! /Karin, mysbebbar

  SvaraRadera
 51. Fy vad trist att det finns så elaka människor, så totalt befriade från empati :-(.
  Tänker så ofta på er, Lars och Linda. Hoppas av hela mitt hjärta att ni och barnen får en fin jul tillsammans.
  Tycker att det är jättebra att du ber om hjälp med saker som annars tar tid från Linda och barnen. Finns det något jag kan göra från avstånd så bara hojta till
  (till den som hade synpunkter: ja, jag bor för långt borta för att hjälpa till "på plats", men vill mer än gärna göra en insats!)
  Stor kram till Lars o Linda och alla fina killarna!
  KaOl (ulli)

  SvaraRadera
 52. Lars, kanske du borde lösenordsskydda din blogg för att hålla elaka människor borta? :-(

  SvaraRadera
 53. Hej! Jag heter Magdalena och är en nära vän till familjen. Linda och jag har känt varandra och följts åt genom hela livet. Det som händer är som de flesta förstår ofattbart och en mycket tung situation för Lindas familj och även för oss andra som står dem nära.

  Jag har valt att inte kommentera här särskilt ofta eftersom det känns opersonligt bland alla patetiska diskussioner. Dock måste jag nu klargöra en sak. En anonym person skriver: "Dom som bor nära skriver inte alls? Vad kommer det sej tro? INGEN VILL HJÄLPA TILL!!!!!!!"

  Givetvis så finns vi vänner och släktingar för Linda, Lars och barnen. Alla hjälper till - vi som bor nära och de som bor lite längre bort - på olika sätt och vis. Även empatiska bloggläsare och personer i samhället där vi bor hjälper till på olika sätt.

  Det anonym inte verkar förstå är att vi inte skriver ut i kommentarsfältet vad vi gör för att stötta och hjälpa. Eftersom vi känner dem så kommunicerar vi på andra sätt. Vi hjälper Linda & Lars för att vi vill och för att vi bryr oss om. Inte för att vi ska få "stjärnor i kanten" av anolyma bloggläsare.

  Kramar till dig Lars och familjen!
  Magdalena

  SvaraRadera
 54. Magdalena: Varför frågar han då efter hjälp med taket bl.a,här på bloggen????

  SvaraRadera
 55. Till dig anononym här ovan:

  När en familj drabbas av svår sjukdom och livet är i totalt kaos kan det vara så att man helt enkelt inte orkar ringa ett telefonsamtal för hjälp med t ex snöskottning.
  Bloggen kan då bli ett redskap för att nå flera vänner samtidigt.

  Lars och Linda har ett fint nätverk runt sig! De flesta av oss bloggläsare förstår också situationen och vill skriva här i bloggen för att stötta och peppa.

  Hälsn,

  Catarina och Mozart

  SvaraRadera
 56. Catarina: om man vill kontakta många åt gången då kan man massmaila/smsa sina vänner. Därför tror jag inte att det är det dom vill och inte bara därför utan också för att dom frågar om att få allt, från kläder och hjälp till pengar. Jo, dom är i en hämsk situation men dom är inte ända utom i ett fall att begära mycket. Jag råkade aldrig hitta fler sådana bloggar. Dom här två är unika. L o L måste lära sig vad som är för allmänheten och vad för närstående. Ändå pratar vi om bloggar som har några tusen besökare och bara några få av dom känner dom i verkligheten. Om man väljer att ha det så, då måste man förstå att inte alla kommer att gilla vad en skriver. Så är det bara. Och att hota kommer inte att hjälpa något, utan tvärtom! Jag tycker bara att dom bör sluta med utnyttjande av bloggar och deras höga besök på det sättet. Det var alltid så att man i första handen frågade om hjälpen från staten eller närstående och du nämner ator nätverk runt om dom(kanske inte med samma ord)?
  Så vad är det dom vill från oss läsare? Jag ser inte att dom har det dåligt, materiellt tänker jag här. Dom har mer än dom flesta har och att inte nämna resten av den fattiga världen. Vad man ser på deras bilder är ingen fattigdom och när man läser om inköpet av en maskin som begagnad kostar 10 000:- då är det inte fattigdom heller. Jag tycker bara att dom är oförskämda.

  SvaraRadera
 57. Håller fullständigt med föregående talare! Jag tycker det är modigt att våga ifrågasätta vad ni "vänner" håller på med. Hade ni varit vänner så hade Lars aldrig behövt gå ut här med en vädjan om hjälp med snön och dessutom promenadsällskap. Var är ni "nära" vänner???? Instämmer också i vad hon skriver att alla kläder etc. som Linda lägger ut som hon handlat åt sina barn,är inga billiga saker. Många barn får enbart ärva. Sen är det en helt annan sak att Linda är sjuk. Det har INGET med pengar att göra. Pengar kompenserar inte hälsa på nåt vis. Tror ni,enfaldiga människor att Lindas familj mår bättre av era allmosor? Jag ger mina barn kärlek,kärlek och åter kärlek! Tycker ni ska göra en insats och skänka pengar till verkligen behövande istället! Jag tror att jag och ovanstående skrivare är dom mest empatiska i detta forum! Tycker att ni beter er som svin! Kalla oss som genomskådar er för empatilösa..... Det är ni som är empatistörda! Visa kärlek i stället för att ge pengar för att döva ert eget dåliga samvete. USCH och FYYYY för såna folk som ni. Tyvärr är världen full av er!!!!

  SvaraRadera
 58. Forts.till ovanstående kommentar. Alla ni som skickar massa löjliga krya på dej-hälsningar till Linda: Förstår ni inte att hon är döende? Tycker ni gör narr av henne. Ni är säkert friska,merparten av er,och som jag har skrivit tidigare,så njuter ni av hennes sjukdom. Därför att ni själva är friska. Era problem ter sej så SMÅ jämfört med hennes sjukdom. Därför tycker jag ni ska lägga av med era kommentarer. Det är NI som skulle spåras!!!! Blir så TRÖTT på folk som spelar sörjande,när dom i själva verket ser detta som en nyhet i sitt tråkiga vardagsliv! Jag har genomskådat de flesta av er "anonyma". Må ni drabbas av olycka själva!!!!

  SvaraRadera
 59. Vissa människor får man bara se som luft även om det känns som smogg...
  Social oförmåga att umgås med människor...
  Helt utan empati och värme...
  Säkert en mycket ensam människa utan nära vänner och det är ledsamt att du inte får uppleva nära vänskap, Kärlek och värme...
  Men har man inte förmågan att själv kunna ge värme och kärlek så kan man heller inte få det...
  Och dessa människor blir fortsatt avundsjuka individer som letar efter andra människor att lägga ond energi på istället för att använda sin energi till att vara glad för andra människors skull och kunna känna värme, glädje och gemenskap tillsammans, Tyck om dig själv och du har förmågan att tycka om dig själv också istället för att vara bitter och avundsjuk!!
  Våga ge värme och du får värme tillbaka!!
  Lindas och Lars situation är verkligen inget att avundas även om det är så att dom får hjälp med vissa saker...
  Dom är ju i en fasansfull situation...
  Och visst finns det fler i deras sits precis som du anonym säger
  Men bara för att man skulle välja att inte hjälpa Lars & Linda så blir ju inte dom andra i samma sits hjälpta heller...
  Eller hur?!
  Jag vill helst inte ens bli sugen på att svara dig anonym, men ibland kan man bara inte låta bli när det bara blir för dumt...

  Men jag är säker på att där finns massor av kärlek och värme i denna tappra familj <3 och det är fina själar...
  Ta hand om er och önskar er verkligen en fin jul tillsammans som ger er massor av fina minnen som ni kan ha i hjärtat när ni behöver dom...
  Jag vet att när man har fina minnen i hjärtat av dom man älskar så blir man varm i hjärtat även om minnet tillhör nån man saknar i himlen...
  Så fortsätt be om hjälp så att ni får så många fina minnen som möjligt tillsammans<3

  Styrka Kärlek Hopp & Mod <3<3<3
  Jenny S

  SvaraRadera
 60. Jenny har uppenbarligen inte förstått det jag försöker säga. Orkar inte tjafsa med folk som inte kan läsa,eller inte tycks förstå budskapet i texten.

  SvaraRadera
 61. Jenny måste ha levt under 70 talet och rökt. Så verkar det :))

  SvaraRadera
 62. "Men bara för att man skulle välja att inte hjälpa Lars & Linda så blir ju inte dom andra i samma sits hjälpta heller... Eller hur?"
  Så fel! Jag hjälper till. Många gör det också, men det är inte rätt att använda humanitära pengar till lyx. Jag vet inte hur kan man jämföra de två med andra som är i behov. Hur kan all hjälp i världen vara beroende av hjälp vi ger till Lars och Linda? Jag fattar inte vad du menar med det här. Det finns många som verkligen behöver hjälp. Som har ingen som kan ge de stöd, som verkligen har inga pengar. Vi bör koncentrera oss på dem. Det är så många stackars barn som är föräldrarlösa och utan hem eller någon närmast. Varför skulle man hjälpa Lars och Linda då? De har nätverk runt om dem, familj, hus och pengar och de försöker bli rika medan massa människor svälter och fryser nu under Julen. Där finns det ingen rättvisa och de verkar bara vara giriga.

  SvaraRadera
 63. Anonym - " Jag fattar inte vad du menar med det här"
  Nej, jag är orolig för just det, att du har lite svårare att fatta...
  och nu när jag vet att det är det som är problemet så ska jag inte lägga nån mer energi på dina inlägg.
  Människor som har lite svårare att förstå och som behöver mer tid för att genomföra saker osv har också rätt att finnas till och är lika mycket värda som alla andra här i världen.
  Jag har jobbat på ett boende med människor som behöver extra stöd och som inte alltid fungerar själva utan stöd i samhället. Jag slutade jobba där -98 men jag har fortfarande, efter 12 år som egen företagare i annan bransch, kontakt med flera av dom och givetvis ideellt...
  Dessutom har jag sedan 10 år tillbaka 4 st fadderbarn i Kenya och Sudan och jag har varit och hälsat på i Kenya och vet att min hjälp kommer fram så jag känner mig faktiskt nöjd med att kunna hjälpa både på närmre och på längre håll...
  Nog om detta nu för min del, jag slutar att läsa anonyms kommentarer, börjar läsa slutet på alla anonym och alla utan namn i slutet går bort, dom läser jag inte och det känns så fantastiskt bra!

  Linda och Lars! Ni är fantastiska människor med stort hjärta och jag hoppas av hela mitt hjärta att julen blir fin med massor av fin tid tillsammans och massa hjärte-minnen att spara och ta fram vid en tung stund.
  Jag har själv en ängel i himlen sen en liten stund tillbaka och våra nära vänner förlorade sin 14-åriga dotter för snart 2 år sen och jag vet hur tuff resan är...
  Det värmer när man känner att man inte är ensam i allt det tunga...
  Ni är tappra och kämpar på i motvind
  När man känner att sanden i timglaset rinner för fort så är det skönt att få lite stöd och hjälp, så fortsätt våga be om hjälp.
  All tid tillsammans är värt mycket...

  Styrka Värme Hopp & Mod i massor till er alla
  KramKram Jenny
  <3<3<3

  SvaraRadera
 64. Jag förstår verkligen inte vad ni Anonyma vinner på att använda bloggen till att ifrågasätta sanningar, vänner till familjen och vad som skrivs i kommentarerna. Har man lite empati så väljer man sina ord och tänker sig för, allt för att inte såra eller göra situationen för familjen ännu värre. Tycker ni att det är fel av folk att skriva som dom gör kan ni låta bli att läsa kommentarerna eller helt enkelt hålla åsikterna för er själva. Det är inte meningen att kommentarerna ska handla om andras kommentarer utan ska vara riktade till bloggskrivaren som i detta fallet INTE behöver mer att må dåligt över än det han redan har!

  Att vi som känner Lars inte hjälper till är taget ur luften och den som påstår det har inte en aning om hur det verkligen ligger till. Själv har jag "jour" dygnet runt och Lars vet att han kan ringa när som helst vad det än gäller! Jag erbjuder mig att hjälpa honom med det jag kan och jag vet att många andra gör likadant. Det är sorgligt att läsa kommentarer från en människa som uppenbarligen är avundsjuk på familjens nätverk. Att dom har så många runt om kring dom, som bryr sig om dom är uppenbart och det sticker väl i ögonen på "Anonym".

  Det är tragiskt att familjen ska behöva utsättas för sånna som dig "Anonym".

  SvaraRadera
 65. Jenny och Lina jag förstår att ni står på deras sida för att ni känner varandra, men ni är bara löjliga med sina förklaringar. "Tjejen" säger någonting helt annat och ni svarar på en icke intelligent sätt. Ingen här är avundsjuk. På det sättet bråkar bara barn "du är bara avundsjuk, la la la la". Men herre gud! Vakna till lite! Jag verkligen hoppas att de har bra nätverk som ska hjälpa dem. Kanske då slutar de tigga?
  Jag vill också jättegärna svara på några av dina meningar Lina:

  -"Har man lite empati så väljer man sina ord och tänker sig för, allt för att inte såra eller göra situationen för familjen ännu värre."
  Hur kan en vanlig människa känna empati för nån som utnyttjar en?

  -"Tycker ni att det är fel av folk att skriva som dom gör kan ni låta bli att läsa kommentarerna eller helt enkelt hålla åsikterna för er själva."
  Kommer du från Mars eller? Ska de som inte gillar nåns artikel tex på AB sluta kommentera?
  Om man vill bli läst av många men tål inte reaktioner man själv skapar, då bör man lägga ner med det.

  "Det är inte meningen att kommentarerna ska handla om andras kommentarer utan ska vara riktade till bloggskrivaren"
  Och vad gör du nu? Sluta skriva då. Du är löjlig.

  -"Att vi som känner Lars inte hjälper till är taget ur luften och den som påstår det har inte en aning om hur det verkligen ligger till. Själv har jag "jour" dygnet runt och Lars vet att han kan ringa när som helst vad det än gäller!"
  Ännu ett exempel på hur de inte behöver fråga allmänheten om hjälp, så varför gör de det då?

  Jenny en fråga till dig. Verkligen vad menar du med: "Men bara för att man skulle välja att inte hjälpa Lars & Linda så blir ju inte dom andra i samma sits hjälpta heller...
  Eller hur?!"

  Vad yrar du om?

  SvaraRadera
 66. Jaadu Lina! Naturligtvis undrar vi "anonyma" Vad det är för "vänner" Lars och Linda har? Jag säger ÄN EN GÅNG: JAG skulle ALDRIG gå ut bland mina bloggläsare och be om pengar eller hjälp,OM JAG HADE ETT SÅNT STORT NÄTVERK SOM DU PÅSTÅR ATT DOM HAR! Säger än en gång att ni inte är några riktiga vänner!!! Bara utger er för det,för att få vara med när stackars Linda blir sämre. Finns gott om såna människor som er tyvärr. EMPATISTÖRDA MONSTER!

  SvaraRadera
 67. Antagligen mår Linda tvi skit just nu,eftersom hon inte uppdaterat. Jag märker av alla besökare idag: mer än dubbla mot igår. Ni lurar i vassen och ska rycka in som "sörjande" när klockan är slagen. Jag vill säga till er: NI är så totalt befriade från empati,ni vet ta mej rackarn inte ens vad det är att bry sej! HOPPAS NI RÅKAR UT FÖR OLYCKA!!!!! Hur kan man gotta sej i när andra mår SKIT? Rannsaka er,ni som lever ett "perfekt" liv med en karl som är otrogen som ni inte vet. hahahaha. Vakna upp!!!! Ni ger sken utåt att allt är sååå bra.... Men är det det,med handen på hjärtat? Dömma andra kan ni! USCH!!!!!

  SvaraRadera
 68. ÅHHHHHHH,vilka elaka troll det finns!!!! Åhhhh vad elak jag är! Nej,jag är bara realist,och ni lever i nån förskönande omgivning. Vänta tills bubblan spricker!! Den gör det,tids nog!

  SvaraRadera
 69. Du som är anonym.....undrar vem det är som YRAR egentligen.......

  Eee

  SvaraRadera
 70. Du anonym::::: Jag YRAR INTE!!!!!
  En till ANONYM!

  SvaraRadera
 71. Jag fortsätter här eftersom det påbörjats här. Min utbildning om vi nu ska prata om den, tror jag ger mej rätt att yttra mej i detta fallet. Nu ikväll läste jag att Linda närmar sej det oundvikliga. Ingen av er har kommenterat än... Vad finns det att kommentera egentligen?? Ni som känner henne: Åk hem till henne,var hos henne,fråga henne om hon vill ha er närvaro. Ni sitter här vid datorn och svamlar eran skit!!!! Måtte jag slippa såna som er om jag blir döende nån gång! !!!!Vilket jag kommer bli,men förhoppningsvis inte i ung ålder. Hoppas Linda får lugn och ro med sina nära och kära,som verkligen älskar henne,den sista tiden. Hon skulle bara veta vilka "hyenor" ni är!!!!! Ni njuter av andras olycka! Det finns ett namn på såna som er!!

  SvaraRadera
 72. Anonym eller inte! Vem bryr sig om jag heter Stig, Peter eller Stina????
  Jo, DU YRAR!!!

  Eeeeeee

  SvaraRadera
 73. Tänker inte tåla att ni "normala" som ni tror,utövar terror mot oss som i allra högsta grad anser oss för "normala". Ni är en samling snorungar som inte vet bättre! Linda och Lars är åtminstone medelålders. Skit samma! Måtte jag ALDRIG drabbas av såna som ni!!!!Spy galla så mycket ni vill,men ni håller nog inte ens sams med era närmsta vänner? Har jag fel? Såna som ni har firmafester och super och knullar till höger och vänster. Är detta okej tycker ni. skenheliga monster!!!! FY FAAAN VILKA SVIN NI ÄR!!!!!!!!

  SvaraRadera
 74. Stig,Peter eller Stina???? Nice???????? IDIOT!!!!!!

  SvaraRadera
 75. Oj oj oj....nu har det verkligen slagit slint, tror jag??? VAD SVAMMLAR DU OM???? Snorungar? Firmafester???? Och kallar folk för svin?
  God Jul på dig du!!

  SvaraRadera
 76. Oj oj oj,vad hemsk "anonym" är!!!! Tänk på att anonym kanske har levt länge och genomskådar er svin!!!! Tar inte åt mej ett smack av det ni skriver!!!! ÅHHH vad empatistörd hon är,åhhhh vilket "troll" hon är. Kärt barn har många namn! Tycker ni jävla as ska försöka leva i verkligheten! Hoppas ni drabbas av samma olycka som Linda,så ni inte kan stå vid sidan av och titta på.... Hatar såna som ni! !!!!!!!!!

  SvaraRadera
 77. ANONYM OVAN!!!! Du är löjeväckande!!! Inte ovan ,.men därefter... Den människa skulle jag önska att träffa eller prata med via msn. Hon vet inte ett dyft om livet. Slagit slint??????? Du är välkommen!!!!!

  SvaraRadera
 78. SYND ATT JAG INTE KAN SPÅRA DEJ; LIKA LITE SOM DU KAN SPÅRA MEJ!!!!! JÖSSES VA OMOGET I ANDRAS ÖRON;MEN SÅN ÄR JAG; OCH JAG ÄR UPPFOSTRAD SÅ!!!! GOD JUL! !!!!!!

  SvaraRadera
 79. Varför kommenterar ni inte Lindas blogg nu??? Era jävla idioter.... Ni har sett att hon mår jättedåligt. ELLER HUR????? Ni "vänner" och ni andra. Gick luften ur er nu???? Jag tycker att ni är AVSKUM!!!!!!!!

  SvaraRadera
 80. Men lugna ner dig lite!!! Dom som känner Linda kanske har RINGT henne!! Eller varit förbi hos henne!!!! Varför hänger du runt här och där som en polis och kontrollerar vem som skriver kommentarer?? Snacka om att inte ha något liv!!!

  SvaraRadera
 81. Absolut det värsta jag vet är::::: "Kompisar" som springer och gör sej till när man mår dåligt!!!! Ni allihop är såna. Har faktiskt inga ord för hur mycket jag föraktar er!!!! Må ni brinna i ........!!!!

  SvaraRadera
 82. Anonym ovan: Jag hänger runt precis vart jag vill,så länge det inte är olagligt! Jag kanske inte har nåt annat att göra? Jag kanske inte har nån man som jag måste kontrollera så han kommer ham ikväll????? Eller hur ANONYM!!!!!!

  SvaraRadera
 83. Jag önskar henne en god jul,hon som har samma uppfattning som jag!!!! Er andra önskar jag en helvetisk jul!!!! Mjaaaauuuuu!!!!!

  SvaraRadera
 84. Bara så att man vet. Efter "Vad yrar du om" kommentaren har jag inte skrivit något mer. Det är andra som gjorde det och gick lite över gränsen, även för min smak. Det finns inte bara en anonym här. Det är flera som skriver.

  SvaraRadera