tisdag 21 december 2010

Finns det inget slut på eländet ?

Tisdagen den 21 december 2010 blev det ingen rolig start på, i och för sig så innebar ju även måndagen en massa tråkigheter. Måndagen började med att jag knappt såg vägen till Simons skola i Sandhem när vi åkte dit. Efter det så åkte jag hem och kollade till frugan som i stort sett hela förra veckan låg i sängen med fruktansvärd värk och feber konstant hela tiden. Så när hemsjukvården kom på måndagsförmiddagen för att ta lite prover så bestämde dom att det skulle bli en ambulans återigen till vårt andra hem, nämligen sjukhuset inne i stan (Ryhov). Jag måste även tillägga att i samband med att dom tog hand om Linda och gjorde henne redo för transport in till sjukhuset, Så hade vi även besök av snälla Magdalena, som från början är en gammal väninna till Linda men som även blivit min vän och som är en helt underbart snäll och go människa. Hon knackade först på och kom in på en kopp te och pratade med mig en stund. Med henne kan man i stort sett prata om allt och vi satt och fick lite tårar i ögonen och så men sen så hjälpte hon till att få in Linda till sjukhuset. Jag själv slängde i mig lunch och gjorde mig i ordning och åkte sedan efter in till sjukhuset med några väskor mm.

På sjukhuset kunde dom sedan kolla upp henne och gjorde även en röntgen, som tyvärr inte visade något egentligen. Så jag undrar vad är det som händer egentligen eftersom hon hela tiden mår så dåligt. Det spekulerades ganska tidigt om bl a eventuell hjärnhinneinflammation mm. Eller så tror jag att man är rädd för att den elaka cancer spridit sig upp till huvudet, vilket jag läst ofta om att det i slutskedet vandrar upp ofta till huvudet. Tyvärr så är det väldigt illa om det gör det. Men min erfarenhet av tidigare röntgen på Linda är tyvärr att den elaka cancern etablerar sig snabbt men syns tyvärr inte på några undersökningar föränns ett tag senare, fast den i själva verket redan funnits där en tid innan man kan se det. Så jag är enormt rädd för att cancern nått toppen. Men jag hoppas att vi åtminstone får fira jul & nyår ihop med vår älskade mamma/fru, för jag och barnen vill inte att just denna tid vid jul&nyår ska vara ett minne att vi förlorar vår an Linda.

När jag sedan åkte hem från sjukhuset för att snabbt göra några snabba julklapps inköp till våra barn, så gjorde jag dom snabbt men det känns inget kul att gå och julhandla ensam. Jag tycker att i år och förra året så har man inte riktigt fått känna någon mysig julkänsla. Julkänsla ja vilken känsla fick jag när jag kom hem igår kväll ?. Jo jag tillhör ju släkten varmblodiga men igår så kändes det konstigt här hemma i huset. Men jag jag la mig och somnade men så vaknade jag mitt inatten av att det var fruktansvärt kallt inne i huset. Gick upp och tittade då visade termometern 7 C och alla element var kalla. Uhhhhhh vad kallt här var så jag ringde efter en montör imorse som kom hit och tittade. Vår an jordvärmepump är ju bara 8 månader så den borde ju hålla längre tycker man ju, men det visade sig att det var ju inget mänskligt fel. utan istället ett 4 fotigt fel, nämligen så har tydligen någon av katterna kommit emot strömbrytaren till cirkulationspumpen, vilket jag inte hade en aning om. Eftersom den IVT firman i Mullsjö/Habo som vi köpte anläggningen av tydligen har gått upp i rök. Så istället har Perssons rör i Jönköping tagit över driften för IVT istället. Men jag förklarade att vi fick det hela instalerat 2 veckor före inflyttning så fi har alldrig fått någon instruktion om det hela förräns idag av den otroligt snabba och trevliga montören från Perssons rör&värme i Jönköping.

Jag måste även ta tillfället i akt och framföra min tacksamhet över den fina insatsen som dels Magnus och Åse gjorde för oss igår med snöröjningen på vår balkong och i källartrappan. Men också av våra snälla och hjälpsamma vänner som verkligen ställer upp för oss med allt från att gå med våra hundar till att laga så otroligt fin mat men även till Tomas och grabbarna borta i Sjogarp, som var förbi oss igår kväll och röjde av all snö på vårt altantak. Jag blir alldeles gråtfärdig när jag tänker på hur mycket folk verkligen ställer upp för oss i vår enormt svåra situation. Så jag vill från min och Lindas sida verkligen framföra ett enormt stort tack till er alla som ställer upp för oss ! Vi är verkligen så tacksamma för allt ni gör !

15 kommentarer:

 1. Både du o Linda skriver så fint o jag följer era bloggar dagligen. Så skönt att höra att ni fick hjälp med snöskottningen. Jag blev lite orolig när jag läste på Lindas blogg att ni nu även blivit av med värmen i huset. Ibland är det precis som om det jobbiga aldrig ska ta slut:( Jag blev lättad när jag nu läste att det löst sig i alla fall:)

  Håller nu tummarna för att Linda ska få fira jul hemma med er och slippa ha ont. Skickar styrkekramar till er. /Susanne i Malmö

  SvaraRadera
 2. Önskar jag kunde hjälpa er men bor alltför långt bort, dock sänder jag omsorgsfulla tankar och hoppas ni får en jul med Linda i hemmet!
  m

  SvaraRadera
 3. Tänker på er varje dag och hoppas och ber att ni ska få en fin julhelg tillsammans! kramar Linda

  SvaraRadera
 4. Ja nu får det vara nog med motgångar!
  Hoppas att värmen snabbt sprider sig i huset igen.
  Det glädjer oss som bor långt bort att läsa att ni har många hjälpande vänner runt Er i dessa tider. Vi andra tänker på Er dagligen.
  Hoppas att Linda snart får komma hem och att ni kan få en så bra jul & nyår det bara går i denna svåra tid.
  Mängder av styrke kramar sänder jag Er / Pia

  SvaraRadera
 5. Många tankar går till er, Lars, varje dag!

  Tusen kramar

  SvaraRadera
 6. Vilken tur att Linda har en så fin man och era grabbar en så bra pappa. Jag förstår att du går igenom helvetet på jorden just nu och att det måste vara fruktansvärt att stå vid sidan utan att kunna göra något.

  Du är stark som uttrycker din rädsla och stark som vågar be om hjälp.

  Stor kram och en förhoppning om en lugn och mysig jul, hemma med hela familjen!

  SvaraRadera
 7. Styrka till Er båda, ni är helt otroliga som delar med Er och jag förstår att ni får hjälp, det är viktigt att våga be om hjälp och det gör du på ett så bra sätt. Skönt att höra om all medmänsklighet som finns. Kram till Er båda och era fina söner, önskar Er en God jul.

  SvaraRadera
 8. "I nöden prövas vännen" säger ju det gamla ordspråket. En sån tur, Lars, att ni mitt i allt elände har så fina vänner.

  Nu hoppas vi bara att Linda kan få SMÄRTLINDRING så att hon kan komma hem till er. Hoppas ni kan njuta av julen och bara rå om varandra.

  Kramar

  Lizen

  SvaraRadera
 9. Skönt att höra att ni har fina vänner i närheten som ställer upp när många av oss bor alldeles för långt ifrån... Önskar er verkligen en fin julhelg med Linda hemma, av hela mitt hjärta. Jag vill även fråga en sak: Har du något emot att jag på julottan här i byn ber om hela "församlingens" förböner för er? Stora kramar.

  SvaraRadera
 10. Hej Lars.
  Skönt att höra att det inte var så illa med värmepumpen i vart fall=)
  Tråkigt att du är ensam hemma igen,men hoppas på att Linda får en ORDENTLIG dos smärtlindring så att hon får komma hem till er.
  Härligt att höra att du har så fina människor omkring er som hjälper till bara man vågar be om det.
  Ett stort kram till er alla från oss i Mariestad.
  /Leja

  SvaraRadera
 11. Så skönt att läsa att ni har vänner som ställer upp för er det är ju det man har vänner till. Hoppas nu att Linda snart är hemma igen och att ni kan få fira jul tillsammans utan allt för mycket "strul", det är ni värda!!!
  Många kramar till er alla

  SvaraRadera
 12. Jag tänker på er båda och hoppas att ni får ha en fin jul tillsammans. Vilken tur att det ordnade sig med värmen. Att ha vänner runt om kring sig som bryr sig och finns för en i alla stunder är värt så otroligt mycket. Alla behöver en axel att gråta mot, en som lyssnar eller ger kramar. Sanna vänner är värdefulla.
  Många styrkekramar till er alla

  SvaraRadera
 13. Mina tankar går till er... Oavsett orsak till Lindas huvudvärk, så hoppas jag att hon orkar komma hem till er så att ni alla kan fira jul tillsammans, hemma! *hoppas hoppas hoppas*

  SvaraRadera
 14. sänder många kramar, och håller tummarna hårt för att ni ska få en fin jul tillsammans. följer era bådas bloggar och våndas över livets orättvisor. Stora kramar till hela er familj....

  SvaraRadera
 15. Ni finns i våra tankar hela tiden.
  Stora kramar från Lotta & Andreas

  SvaraRadera