onsdag 8 december 2010

Tänk om man kunde tänka lite mer som barnen?

Onsdagen innebar en mysig eftermiddag ihop med familjen. När svärmor åkte hem så passade jag på att mysa med barnen och visst är dom underbara. Ibland undrar jag hur det skulle vara om vi vuxna tänkte som barnen och levde mer i nuet. Efter att ha haft några samtal med dom två äldsta grabbarna om läget här hemma så blir man både ledsen men också lite glad, eftersom dom i första meningen säger hur ledsna dom är för att dom är rädda för Lindas eventuella bortgång, men i andra meningen så säger dom att man flytta till Island för där säger Simon att allt är bara is, så då fryser allt och alla och då stannar ju tiden. Vad smart han är min underbara 6-åring som har så kloka idéer om allt.

Men nu ikväll så åkte jag och Adam, William och Erik upp till svärmor och svärfar. I bilen upp dit så pratade jag mycket med Adam, som är en sådan underbar och sårbar kille. Det är klart att någon skillnad är det inte varken nu eller framöver, eftersom att jag känner mig redan sen länge tillbaks som pappa till Adam. Men jag förstår att han är orolig för vad som eventuellt kommer hända. Jag har förklarat läget för honom, samtidigt som jag också påtalat att han har sin familj med mig och hans syskon. Samt även hans underbart snälla och goa mormor och morfar, vilka känns som föräldrar till mig också. Jag har sagt att han kommer inte att vara ensam om något tråkigt inträffar oss, men visst förstår jag hans oro och rädsla.

Jag hoppas att tomten kommer till oss med en julklapp full av ett vasst cellgiftsmedel som snabbt som attan tar bort all skit cancer från våran mamma och fru. Och vem vet det är ju snart julafton ?

32 kommentarer:

 1. Oj va suddigt det blev i ögonen nu...underbara ord!
  Och oj vad jag önskar att jag kunde skickat den julklappen till er!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vad fint du förklarar för barnen! Och vad fina de verkar vara.

  Och vad smarta de är! Det är ju självklart, det som Simon säger: På Island fryser allt till is och naturligtvis stannar då tiden! Helt rätt! Underbar logik! :)

  Kram,
  Moa

  SvaraRadera
 3. Så fiiint!! Säger jag med tårar i ögonen...

  SvaraRadera
 4. Så vackra men samtidigt sorgliga ord..
  Barnen kommer inte att bli ensamma, med en pappa som du och övrig släkt. Men det är klart..mamma är alltid mamma..
  Nää jag kan inte tänka på det, blir såå ledsen för er skull! :´(
  Sen får vi inte glömma skyddsänglarna..de kommer alltid att stå vid deras sida.
  styrkekramar!

  /bloggläsare i norr

  SvaraRadera
 5. Mycket gripande kloka ord fr dig o barnen. Jag tror stenhårt på att det vänder för Linda. Sådant har hänt förr! Helt oförklarligt har många bara blivit friska. Läkarna har stått frågande! Jag har inte slängt in handsken. Gör inte det du heller!
  Godnatt på er alla.
  Kram
  //Ika

  SvaraRadera
 6. Så bra du verkar kunna prata med barnen. Det är nog viktigt att alla frågor får ställas, ingen är för närgången. Och eftersom det låter som att du är väldigt naturligt öppen så har du säkert deras förtroende att våga prata också- det är en dyrbar gåva som man som förälder ska vårda ömt!
  Önskar dig o de dina Guds beskydd dag för dag, underverk kan faktiskt ske som någon annan skrev.
  Maria i Huddinge

  SvaraRadera
 7. Underbart att läsa hur du förklarar för barnen. Det är verkligen ingen lätt sak att prata om med sina barn. Jag vet och mina barn vet av egen erfarenhet att ni har en väldans tuff tid framför er men jag önskar er all lycka till.
  Mvh/ Annso

  SvaraRadera
 8. Var ärlig mot barnen när dom frågar eller undrar över något, men var det på deras nivå. Tänker mest på Adam. Men han verkar ha en bra pappa i dej, riktig eller inte! Kom ihåg att barns sorg är randig. Ena stunden är dom förkrossade och gråter hjärtskärande, då ska man lyssna och krama och Bekräfta att det är okej att känna så. Nästa är dom glada igen som om inget hänt, ännu med snoret rinnande... Det gäller nog för Adam som är så stor och förstår att hans mamma inte kommer finnas för evigt. Barn lever i nuet och vi vuxna borde nog ta efter dem lite mer än vad vi gör. Linda finns här och nu. Njut av NUET!

  VARMA STORA KRAMAR!

  SvaraRadera
 9. Tina Bergstrand (mysbebbarna)8 december 2010 23:38

  Vad skönt att Adam känner ett så stor förtroende i dig och det är klart att du är hans pappa oavsett vad!

  Har tänkt mycket på Adam, som jag skrev en gång tidigare eftersom jag har en son i hans ålder och följt honom och Linda genom åren.

  Önskar med av hela mitt hjärta att jag kunde ge dig och dina barn just den julklappen ni önskar allra högst!

  Håller med de andra att försökt leva lite som barnen, i nuet, i alla fall i jul, så ni får känna lite mera julkänsla och inte bara tänka på vad framtiden kan föra med sig!

  Skickar kramar till dig och Linda och barnen!

  Skickade förresten ett meddelande till Linda i dag, på FB, ni kan väll ta er en liten funderare på det och höra av er. Vill så gärna göra nått för barnen, om än så litet!

  SvaraRadera
 10. Sitter här och läser både din och Lindas blogg, kan inte sluta läsa det ni båda skriver.... Fruktansvärt det som hänt er hela familj! En del drabbas verkligen av hemskheter!! Lider med er! Kämpa på nu! Kramar till er i massor /Jessica i Göteborg

  SvaraRadera
 11. oj hjälp va känslosamt!
  Du verkar vara en så trygg och bra pappa, de behöver dig nu ♥
  Hoppas innerligt att tomten kommer med någon jäkligt bra mirakelmedicin!!!
  kram från Annelie

  SvaraRadera
 12. Vi som läser har förstås inte med några detaljer att göra men tack för att du skriver om Adam och hur ni stöttar honom - han är den jag funderar mest över i Lindas och din blogg, det gör mig så otroligt ont att tänka på hur allt detta måste vara för honom...han har iallafall tur med dig som pappa, berätta så mycket eller lite ni vill men vi är nog många som vill läsa om hur just Adam tar det hela. Önskar er allt gott och att ni får ha det så bra som möjligt både nu och senare, hela familjen.

  SvaraRadera
 13. Hej Lars!

  Jag tror att det blir jättebra om ni ordnar så att du kan adoptera Adam, han ser ju din som sin pappas.

  Har för övrigt satt in min lunchslant på ert konto :). Många bäckar små, det kommer fler insättningar. Tack för att ni öppnade kontot för alla oss som vill bidra.

  Må gott!

  Lizen

  SvaraRadera
 14. Jaha så lyckades du fylla mina ögon med tårar också. Barn är så förnuftiga så jag önskar jag också kunde vara mer i deras värld. Kram

  SvaraRadera
 15. Du är den bästa pappan Adam kan ha!!!

  SvaraRadera
 16. Hej
  Tänker på er familj ofta, du är en bra styvfar hoppas att cellgifterna fungerar och ta bort alla cancercellerna.
  MÅnga styrkekramar till er från Natalie

  SvaraRadera
 17. Jag hoppas så att det kommer en jättesnäll tomte hem till er i år.
  Styrkekramar från Jennifer

  SvaraRadera
 18. Martina Hammar9 december 2010 14:08

  Många kloka ord från dig o barnen. tänker på er familj ofta. Hoppas att ni får en riktigt fin jul ihop. styrkekramar från Martina

  SvaraRadera
 19. Är det tillåtet att skriva ut sitt/barnens kontonummer och be om pengar från okända människor över nätet? Ni kanske det låter hemskt att man ber om pengar, men det är ju just det man gör. Alla har dålig ekonomi idag, väldigt många är sjuka idag. Tänker ta reda på om man verkligen får göra detta. Visst er sits är tragiskt på alla sätt och vis, men....

  SvaraRadera
 20. Jag tycker inte att Lars & Linda ber om pengar. Vi är flera som har bett om kontonummer för att kunna hjälpa till ekonomiskt när vi inte kan hjälpa rent praktiskt.

  Alla har inte dålig ekonomi idag, som anonym säger. Jag själv har mycket god ekonomi och jag skänker gärna pengar till välgörande ändamål, vilket jag tycker att detta är. Jag skänkte pengar till Lars & Lindas USA-resa och jag är glad att jag har bidragit till att de kom iväg på den!

  Vad skulle du - anonym - tjäna på att förbjuda oss att skänka pengar till Lars & Linda??? Jag tycker synd om dig som är så missunnsam. Varför läser du deras bloggar? Tyvärr tror jag att du gör det för att du gottar dig i andras olycka! Vi andra som bryr oss om på ett äkta sätt, vill göra vad vi kan för att hjälpa till. Kanske genom att skotta snö, gå ut med hunden, ge matlådor, skänka pengar eller genom kramar, böner och goda tankar...

  Varma kramar till Lars, Linda och grabbarna.

  annicap

  SvaraRadera
 21. "Anonym 1" som tycker det är fel "att be om pengar"...

  Man undrar och FÖRUNDRAS!... I den situation som familjen befinner sig, och sååååå många som vill hjälpa, på olika sätt.
  Kan bara instämma i "anonym 2"/annicap - bara synd om de som ser problem och negativitet.

  Tänk dig in i situationen själv... och en gång till... eller har du varit i en svår situation själv, riktigt svår... hur tänkte/agerade/hoppades/önskade du i så fall då...

  Det finns ett bra uttryck, som säger "man kan inte helt förstå någon annan innan man gått i hans/hennes skor".

  En annan tanke - i dessa egofixerade tider med lite hjälpsamhet generellt folk emellan,
  tycker jag det är så härligt och fantastiskt när jag läser både Lindas och här makens alla kommentarer från "okända" som engagerar sig...
  det ger hopp om mänsklighet.

  Och... hur ledsen eller illa berörd skulle du inte själv bli, i en redan tuff situation, om okända utan anledning kommenterar så trist...
  igen... tänk Dig in i situationen om Du var den som var på Den sidan...

  Allt gott till familjen Linda, och alla som uppmuntrar/vill hjälpa etc etc! Föredömen!

  Christine

  SvaraRadera
 22. Lars och Linda, bry er inte om enstaka missriktade inlägg som det här ovan - är helt säker på att det inte var så illa menat som det ser ut! Dessutom tror jag det är mycket få, om någon som inte kan tänka sig in i er situation och unna er allt underlättande som öht är möjligt. Tack för att ni ger oss andra perspektiv på saker och ting, ha det så bra som det bara går.

  SvaraRadera
 23. Linda och Lars, ni är så kloka och jag tänker på er dagligen!

  Har också tänkt mycket på Adam och tänk, vilken tur att han har dig! Tänk om inte ni hade träffats!

  Och till anonym: Du har så fel så fel, ALLA har INTE dålig ekonomi idag :) Tvärtom finns det hur mycket folk som helst som har pengar i överflöd, tro det eller ej :)

  SvaraRadera
 24. Varför måste vissa skriva så knäppa inlägg, Låt nu denna sida slippa negativa kommentarer!!!

  Tänker på er massor och hoppas att ni trots dagens besked får bättre besked imorgonbitti!!!

  Stor styrkekram till dig som är en fantastisk pappa och make från en annan Linda

  SvaraRadera
 25. Du som är ANONYM och ifrågasätter deras kontouppgifter lite längre upp....ÄR DU SÅ FEG ATT DU INTE KAN STÅ FÖR DINA IDIOTKOMMENTARER SKA DU INTE SKRIVA DEM!!! INGEN ÄR INTRESSERAD AV FEGISAR OCH INGEN HAR TVINGAT DIG ATT GÅ IN HÄR OCH LÄSA DERAS BLOGG.

  Lars och Linda kämpa på ni har MÅNGA som känner för er och önskar vi kunde göra allt för att Linda skulle bli frisk. TUSEN KRAMAR FRÅN OSS SOM KÄNNER FÖR ER!!

  SvaraRadera
 26. Hej Lars, jag har följt Lindas blogg några månader nu och jag känner verkligen för er familj. Jag blev så rör av det du skrev om ditt och Adams samtal, han verkar ha fått en jättefin pappa i dig, barn är det finaste som finns oavsett om man är biologisk förälder eller inte.
  Många kramar till er alla och en extra till Adam /Malin

  SvaraRadera
 27. Lars,
  Skulle mer än gärna sträcka ut en hjälpande hand men eftersom jag bor i Stockholm är den enda möjlighet jag har att hjälpa er ett ekonomiskt bidrag.
  Det är som någon ovan skrev helt frivilligt så det finns ingen plats för snikna synpunkter!

  Ni har en situation som ingen borde ha men livet har olika färger och det kan drabba vem som helst när som helst - det finns tyvärr ingen rättvisa där.

  Varma tankar går till er!
  Marie

  SvaraRadera
 28. Hoppas innerligt att du kan sortera bort alla onödiga synpunkter som du får ta del av ....
  I Sverige tycker vi ju olika (enl Aftonbladet)

  Ni som lever livet på det allra , allra tyngsta sättet ...och ändå kan ni bara leva .

  Älskade , värdefulla pojkarna som ni har ....
  De bästa skatterna som livet ger oss !

  SvaraRadera
 29. Ni har inte bett om bidrag, vad jag kan se. Däremot har många frågat om dom kan sätta in en slant osv. Rätt ska vara rätt. Vad är felet att hjälpa sin nästa?

  SvaraRadera
 30. Vilken fin pappa du är - även till Adam! Måste vara så skönt för Linda att veta

  SvaraRadera
 31. Vilka kloka ord från en fin kille. Ni förtjänar all hjälp och styrka i er svåra tid som ni befinner er i. En ofattbar situation. Bry dig inte om knäppgökar som kommenterar.

  Pussa på din fina fru.
  / carina

  SvaraRadera