lördag 11 december 2010

BOR VI I NORRLAND?

Oj oj, vad det snöar nu igen! I natt ösregnade det, men framåt förmiddagen övergick det i snö. Vi har verkligen massor av snö!! Ungefär lika mycket som vi hade förra vintern och det är nästan att man kunde tro att vi bor i Norrland.

Vi har en väg utanför vårt hus och en garageinfart så en snöslunga hade inte varit fel. Vi satt och kikade lite på nätet förut efter en , men det verkade inte som att vi är de enda som har mycket snö och som tänkt samma tanke. Har ringt på ett par Blocket-annonser men tyvärr inte fått något svar. Är det möjligtvis någon som bor i Jönköpingstraken som har tvåstegs-slunga till salu så får ni gärna skicka ett mail.

38 kommentarer:

 1. Förmodligen har ni förverkat den eventuella hjäp ni skulle fått!!! Är det NÅGONTING annat än pengar, saker och ert eget liv ni vill ha hjälp med????

  SvaraRadera
 2. Men HERREGUD, människa, du hemska som har skrivit första kommentaren!!! Att du inte SKÄMS! Lars vill K Ö P A en slunga, va fan är skillnaden att fråga här mot att sätta upp en lapp på ICA?! Nä, vet du va... du behöver inte läsa här mer!

  Lars
  Ja, vi har mycket snö, mer än vanligt här i Göteborg med. Vi känner ingen som har en snöslunga till salu, men hoppas att du snart hittar en du kan köpa. Tusen kramar!

  SvaraRadera
 3. Har följt Lindas blogg i ungefär ett år, hon verkar vara en helt underbar tjej, blir så ledsen för allt ni måste gå igenom.
  Vad f_n är det med dessa dumma kommentarer som en del vräker ur sig, har dom inte vett att hålla truten...skäms på er! Blir så arg!!!

  Massa kramar från mig till er!!

  SvaraRadera
 4. ANONYM de var den dummaste kommentar jag har läst......skämmes nu !!

  Hålsningar från ett kallt norrland

  SvaraRadera
 5. En dag sitter kanske den elaka anonyma personen och är bitter och ångerfull.. för vem som helst kan drabbas, och vem som helst kan bli den som sedan tänker och undrar varför folk inte är mer mänskliga..

  SvaraRadera
 6. What goes around, comes around ;) Jag tror på karma. Man ska behandla andra såsom man själv vill bli behandlad. Denna lilla fega människa mår nog inte bra alls, är kanske ensam och inte har några barn. Stackare!

  Jag hoppas ni finner en snöslunga fort, det spar tid och ryggar. Stor kram, från en tvåbarnsmor från Kinna. //Frida!

  SvaraRadera
 7. Du elaka människa!!! Du är bra tuff bakom tangenterna nu va när du skriver anonyma kommentarer!!!
  Käre Linda och Lars, hoppas denna bittra människa inte duger energi ifrån er!
  Tror det är en väldigt ensam och tragisk person som skriver sånt skit!

  //Ina

  SvaraRadera
 8. Bry dig inte Lars jag blir vansinnig när jag läser sådana kommentarer vilken hemsk människa vem skulle orka det ni orkar det är inte många nej detta är en missnöjd galning.Så bry dig inte,ha en bra kväll du och underbara Linda

  SvaraRadera
 9. Tror det finns människor, som inte menar det dom skriver. Vill bara provocera.

  SvaraRadera
 10. Usch vidriga anonyma människa som skriver sånt..Vad är du bitter för?......Att du inte skäms....
  Jag blir så lessen att det finns så trångsynta människor som du..
  Lars och Linda....Kämpa på,jag tänker på er..Önskar er en fröjdefull Jul..Kramar Tina

  SvaraRadera
 11. Bespara oss andra dina känslor,har du inget possitivt att skriva så håll dej här i från.Har du tänkt på att du själv kan bli drabbad en dag.
  Vad är du för människa??????

  SvaraRadera
 12. Du skriver verkligen så man känner för er... kan inte sätta mig in i er situation, trots att min sambo är olyckligt drabbad av cancer i sin släkt (han själv har haft, och mamman dog i cancer).

  Jag har inte riktigt fått ihop det med Adam, är han Lindas son men inte din (biologiskt iaf)?

  SvaraRadera
 13. Han frågade ju för fan om han fick KÖPA en snöslunga, din IDIOT! Skriv ditt namn eller låt din avundsjuka bitterhet gå ut över någon i din närhet, men det vågar du väl inte. KÄRRING.

  SvaraRadera
 14. Suck. Jeg trodde ikke de fanns så stygge människor . Blir verklig opprört. Håper att Linda og Lars ikke bryr seg om denne store idiot. de går an og vare kaxig bak tangenterne. Uff för en type. Sender masse styrke til er båda to. Kram fra Heidi.

  SvaraRadera
 15. Du som inte kan hålla inne med din avundsjuka! Du vill kanske byta med Lars och Linda? Vem vet vad ödet har i beredskap åt just dig?

  Det kan vara tufft nog att förena familjeliv med småbarn och arbete om man är frisk. Jag hoppas du får tag i en snöslunga Lars så du kan lägga din tid på annat än snöskottning!

  Stina

  SvaraRadera
 16. Ja vad ska man säga, orden stockar sig i halsen av ilska. Hur kan man vara så elak som den första anonyma. Gör gott och du får gott. Och tvärtom.
  Lars: Jag hoppas du har kraft och ork att se förbi den kommentaren. Jag önskar så av hela mitt hjärta att du och din familj känner vårat stöd. Tänker på er. Stor varm Kram till hela familjen.

  SvaraRadera
 17. En riktigt stor styrkekram till dig Lars och din Linda. Ni är så otroligt duktiga på att förmedla era känslor och tankar. Önskar jag själv kunde skriva som er då jag också är drabbad av samma skit-sjukdom som Linda. Tror man lättar en hel del på "trycket" om man kan skriva av sig.
  Önskar att ni får en så bra sista tid tillsammans som det bara går.
  Var rädda om varandra

  SvaraRadera
 18. Det är väl troligt att den här anonyma bittra människan är densamma som skrivit i samma stil tidigare.
  Har helt klart för mig att kommentaren på Lindas blogg var att hon ALDRIG mera skulle läsa hennes blogg. Håller kanske det löftet och har flyttat över till dig Lars istället. Tycker personen kan ge samma löfte en gång till - läst ALDRIG Lars blogg mera!

  Anonym kan väl skapa en egen blogg att ösa ut sin bitterhet och elakhet på, beklaga sig så mycket den någonsin vill och tycka synd om sig själv! Det är bara så onödigt och fegt att provocerande skriva dumheter som man inte vågar stå för. Anonym behöver verkligen hjälp på alla plan men med den attityden är det nog svårt att få någons empati och medkänsla!

  Hoppas du får tag på en snöslunga snart!
  Jag tycker det är lättare att själv sätta in en annons än att leta efter annonser. Ofta ger det också bättre resultat så försök med en liten annons i lokaltidningen.

  Lars, även Linda, försök bortse från den anonymas elakheter - låt inte detta ta någonting av er energi för den behöver ni använda positivt till er själva och barnen.

  Stor kram, tänker på er! Sippan

  SvaraRadera
 19. Fattar inte att alla som ska slänga ut sig såna dumma kommentarer alltid är anonyma, fan väx upp! Om ni ska säga något så dumt/elakt så stå för det ni säger, ÅÅÅÅH vad irriterad man blir! Snälla, väx upp bittra människa!!!!


  Tänker på er Lars, hoppas på mirakel! Kraaaaam till er alla!

  SvaraRadera
 20. Kan berätta orsaken till att vi skulle behöva köpa oss en snöslunga. Sist jag blev jättedåligt så kom vi inte ut med vår bil utan körde fast. Fick verkligen panik och trodde att jag skulle dö där i snödrivan. Lars fick panik över att jag akut blev sämre och sämre, medan han kämpade att få loss bilen. Som tur är kom vi loss till slut och tog oss ner till den lite större vägen. De som bodde här före oss hade en snöslunga, men de har sålt den. Det är nog bra att ha en eftersom det är stora ytor att skotta. Det tar mkt tid och det är tid vi helst vill lägga på annat just nu. Likaså vill vi känna oss säkra på att komma ut med bilen fastän det är dåligt väder eftersom jag snabbt kan bli sämre. Hur jag mår ändras ganska mkt från dag till dag. Men för att må "bra" kräver jag numera starkare och större medicin-doser. Likaså har jag rasat över 20 kg i vikt sen i somras utan att ha bantat, så visst känns det att något i kroppen är väldigt fel. Ja det och mkt annat. Likaså förstår jag även av min läkarintyg där allt står svart på vitt att det är en allvarlig och dödlig sjukdom jag kämpar emot! Så jag tror verkligen inte att så många vill byta med oss om de får välja. Dumma kommentarer kommer nog mest från någon som vill ha en massa uppmärksamhet. Har märkt att "trollen" dyker uppöverallt i bloggvärlden och i forum. Tråkigt! :-(

  SvaraRadera
 21. Men Linda du behöver inte förklara nåt. En människa med huvudet i behåll vill väl ha en snöslunga. Vädret blir ju mer extremt för varje år.
  Min svåger vill oxå ha en snöslunga, så han slipper skotta. Och han är fullt frisk och har utflyttade barn.
  De är väl ingen lyx att man vill ha hjälp med att forsla bort snön. Och Lars och du har väl så mycket annat att lägga er energi på just nu. Även han måste ju orka med dagarna, jobba komma hem och va med barnen och dig.
  Fattar inte att de alltid ska gnällas över saker som man som bloggläsare inte ALLS behöver bry sig om. -Stäng ner bloggen och läs någon annans blogg. Och håll Era jävla spydiga komentare för er själv era oempatiska människor...

  Men nu hoppas de att de kommer in massor med slantar så du kan göra allt möjligt som barnen har kvar efter dig, om de nu går åt skogen. Men med många cybertankar så kanske vi kan skicka den jäkla canser åt SKOGEN....
  Hoppas att ni får TVÅ snöslungor.. Så den simpla människan får blir DUBBELT så avundsjuk eller sur eller va de nu är för fel på den...
  Kämpa på nu både Linda och Lars. Här håller vi alla tassar och tår...Kram

  SvaraRadera
 22. Det var då ett tjat om Norrland *s*. Jag bor ju i Norrbotten och vi har där jag bor vid kusten max 1 dm - ungefär den mängd vi brukar ha så här års ;-). Sedan så måste ni ju bara bo dåligt till när ni t.om. har ren på gården ;-)

  Till er andra - kommentera inte troll - om man inte tror på dem så försvinner de

  SvaraRadera
 23. Jag följer några bloggar och har liksom er sett att elaka och missundsamma kommentarer dyker upp lite överallt. Först blir jag alltid ledsen över några få människors elakhet och missundsamhet MEN sedan blir jag glad över alla motreaktioner som bevisar att överlag är människan god.:)Mitt intryck är att ni i er familj är kloka och starka och hoppas därför att ni låter elakheterna poffa bort som ett troll i solsken! Värme och kramar från vår familj till er! /Berit

  SvaraRadera
 24. Ring Vättermaskin i Jönköping, där köpte vi våran, tror att de även har begagnade.

  SvaraRadera
 25. Dessvärre uppstår sådana här tankar hos folk då människor ber om hjälp. Vi i Sverigen är nog lite ovana vid att någon uttalar så tydligt att man vill ta emot hjälp i form av matlådor, rasta hundarna etc. och nu även i form av ett bankkonto där man kan sätta in pengar till familjen. I detta fall upplevde nog personen det som att efterfrågan på snöslunga blev en ytterligare sak som man behövde. Tillsammans med allt prat om den dåliga ekonomin i båda bloggarna så har stört en del folk och då lägger de bort vett och etikett och hjärta. Jag tror att bloggläsare i stort är ett mycket givmilt folk men när det efterfrågas istället för att man skickar gåvor och bidrar med hjälp på eget initiativ så stör sig tyvärr en del folk på det oavsett behovet eller anledningen. En del upplever det dumt nog som tiggeri och det slår tillbaka så himla fel. Även om man som bloggare får frågan om kontonr, vad man kan hjälpa med så ska man enligt svenska seder och normer säga nejdå, vi klarar oss osv. Vi är alltför ovana i Sverige med folk som ber om hjälp så det är nog tyvärr så att fler tänker det som den första kommentaren speglar men inte uttalar det så tydligt för det finns en spärr tack och lov över hur man beter sig. Så det var en mycket olycklig och elak kommentar men dessvärre så tror jag att tanken inte är så ovanlig i sådana här fall. Sorgligt men sant och en del av den krassa, lilla människan.

  Till Linda och Lars och era barn skänker jag all styrka och hopp om bättring. Må ni få mycket kärlek och omtanke och kraft att orka./Sandra

  SvaraRadera
 26. Fattar inte ! Dom tigger pengar och sedan köper dom saker som kostar 10 000. Jag blir så äcklad när jag läser era bloggar, men kan inte sluta för att jag bara måste se hur allt kommer att sluta och om ni någin gång kommer att bli vettiga. Och ni andra som står på deras sida, ni eller kan inte läsa eller så tigger ni också.
  Jag läste hur du Lars lämnar barnet att sitta ensam på bottenvåningen medan du fortsätter vila på den övre. Jag vet bara inte hur kan du göra så?
  Jag har ingen som kan ta hand om mina barn och jag sliter mig med jobbet sover väldigt lite och ändå har jag aldrig gjort så. Det är bra att Linda kom från Sh och börjat korigera dina inlägg. Men du behöver alltid rådgöra med nån innan du skriver något dumt igen och någon helt annan för att Linda kan skriva också sånt som andra skulle aldrig göra eller skriva om.

  SvaraRadera
 27. Det är väl därför du är bitter ditt äckel. För att du inte har några nära och kära som hjälper till när det är jobbigt.

  Ni är så starka och underbara. Tänker på er ofta.
  // Kusin Jessica

  SvaraRadera
 28. Det är min familj som är stark, oss fyra och ändå med pengar över och vi ingen kan säga att vi lånade pengar från nån och ni hur många som helst och ändå är dom tvungna att tigga från okända. Varför ni som familjen och vänner hjälper inte till? Eller är det vanligt i eran familj att göra så? Det skulle förklara ert beteende och avsaknad av skam. De tar pengarna från goda människor, kanske de som inte har mycket och vill dela av sig, för att ni skulle köpa 10 000 dyr tvåstegs slunga. Hallå där varför skottar ni inte den jävla snö?! Varför ni inte hjälper till? Skam på er alla, ni som inte vill hjälpa till och dom som tar pengar kanske från någon annans barn.
  Jag hade tanke att göra presenter med mina barn till deras, men aldrig ska sådan tanke komma igenom mer! Jag kommer inte tillåta att bli lurad av nån!

  SvaraRadera
 29. Till dig som är "anonym"
  Det stinker AVUNDSJUKA!!! lång väg.

  Känns som det ligger ngt annat bakom dessa bittra inlägg...
  Du kanske rent av känner honom eller familjen?
  Eller förresten... varför skulle dom över huvudtaget vilja ha en bitterfitta(ursäkta språket) som dig i sin bekantskap???

  Det är ju beklagligt att du inte har ngn som kan hjälpa dig med dina barn.
  Men DU har inte cancer och lever i skuggan av döden.
  DU kommer få se dina barn växa upp.
  DU kommer få fira födelsedagar och jul och påsk med dina barn.
  Men det kommer inte Linda att få göra såvida det inte sker ett under!!!

  Fast jag tycker synd om dina barn, som har en såååå otroligt bitter mamma. Men du har ju iaf råd med internet där du ids kasta skit på folk som över huvudtaget inte ens bett om DIN åsikt.

  Nej, knäpp igen din stora trut, stoppa händerna i blöt cement, låt det sen torka.
  Efter en stund kommer du märka att du fått väldiga problem med att kunna skriva på tangentbordet, och VI andra som har empati för andra människor slipper läsa den skit du sprider ut.
  För kan du inte skriva ngt snällt, så behöver du inte skriva ngt alls!!!

  Det kan ju knappast vara ditt problem om Lars och Linda i sina blogga vädjar om hjälp.

  Fattar inte vad du fått för diagnos... Men jag kan iaf ställa den ena och det är att du är en stor EGOIST!!

  Till dig Lars, så hoppas jag att då verkligen FÅR en snöslunga och gärna ngn som kommer och kör den oxå. Sen hoppas jag att ni får all annan hjälp ni önskar.
  Vila så mkt ni vill..
  Tänk inte på elaka människor... Dom är inte värda det!!

  Kramar till dig Lars och din fina familj
  från /Maria i värmland

  SvaraRadera
 30. Vad ÄR DET MED en del människor...!

  Gnäll, elakheter, rena oförskämdheter, och ingen eftertanke,

  ingen av dessa som skriver elaka negativa saker verkar tänka sig själva in i en svår situation... var finns eftertanken i dagens samhälle... undrar jag utifrån både elaka kommentarer / attityder generellt och olika tidigare erfarenheter i olika sammanhang...

  Christine

  SvaraRadera
 31. Varför är alla bittra människor ANONYMA? Vågar de inte stå för sin sak, eller???

  SvaraRadera
 32. Hur kan du bara tillåta dig att skriva såna elaka kommentarer om Lars&Linda att Lars låter barnen vara på bottenplanen medan han själv ska sova och att dom tigger pengar.Du kan inte tänka som normala människor gör. SYNDEN STRAFFAR SIG FÖRR ELLER SENARE. ATT DU INTE SKÄMS ÖVER ALLA PÅSTÅENDE DU KOMMER MED.Du måste vara en väldigt elak varelse som finns på denna jord.Hälsningar Solveig.

  SvaraRadera
 33. Ha ha ha! Tack för att du berättade för oss varför du är så bitter. Du är ensam (för att du är elak och ful), fattig (för att du är lat). Nej nu har du spridit så mycket pest omkring dig att man börjar bli spyfärdig. Lars och Linda - kan ni inte kräva någon form av inloggning, så dyliga as inte kan läsa era loggar / kan avstängas. Å andra sidan kanske dyngråttan kan användas som övningsobjekt för oss normala människor. I konsten att bortse från ovesäntligheter, konsten att hålla sig lugn i möte med idioter. Jag behöver det, har jag upptäckt nu. Hoppas du får cancer. Obehagligt? Men jag menar det, lilla äckel.

  SvaraRadera
 34. Vad handlar bloggen om,kan man undra.

  SvaraRadera
 35. Madeleine ? Ditt inlägg är för mycket personligt. Är det Linda som skriver eller någon av hennes familj?
  Skit vad elaka ni är ! Ännu mer elaka än de anonyma !

  SvaraRadera
 36. Jag vet inte.. Men jag har fått den uppfattningen att varken Lars eller Linda vill att det här ska vara ett forum där man bollar sina åsikter med varandra. De här bloggarna är till för att de ska få ur sig det som tynger dem och dela med sig av sina liv till dem som är intresserad. Har man inget annat än elaka och kränkande ord att skriva här tycker jag man ska avstå. Har man ett sådant stort problem, som du anonym har, kan jag bara råda dig att söka en riktigt bra psykolog. Det ser ut som om du behöver en. Sköt du ditt och sluta att sparka på dem som redan ligger.. Var en medmänniska och sprid glädje i stället. Jag kan lova, att till och med du, kommer att må bättre.
  En sista sak.. Om du nu måste kassta ur dig dessa hemska ord så var i alla fall så pass rakryggad och stå för vem du är. Att inte göra det visar bara, det vi alla tror säkert, att du är en väldigt liten, rädd och svag person. Det är nästan synd om dig.

  SvaraRadera
 37. Jag blir totalt galen på er bitter-fi..or!!!
  Ingen TAR någons pengar!!!
  Det är folk som frivilligt GER bort till människor som verkligen behöver och kan man ge och vill ge så gör man det...
  Annars gör man det inte och ingen klandrar den som inte ger...
  Det är frivilligt...
  Men just nu är jag så arg så att om du hade frågat om pengar i en allvarlig situation så är jag ganska säker på att du inga vänner har och vi andra skulle pi..a på dog ditt bittra as!!
  Skämmes ta mig fan skulle du din ensamme j..el...
  En med dina missunsamma uttal kan inga vänner ha utan bara sitta där ensam och bitter över allt andra har och gotta dig i hur duktig du tror du är som klarar dig så bra själv... Tror du sitter där ensam och bitter och tuggar på din korvamacka men avundas grannens korvamacka för den är troligtvis godare än din i din tro, du tycks tro att allas liv är bättre än ditt, men bara du har åstadkommit allt själv!?
  Avuundsjukan personifierad och jag är ganska säker på att du har ett ensamt liv utan kärlek... för kan man inte ge kärlek kan man heller ingen få!!! Men det har du säkert märkt och är avundsjuk även för det...
  vilken planet kommer du ifrån?
  Usch vad jag blir arrrg...
  Kram till alla er andra sunt tänkande människor

  SvaraRadera
 38. Måste bara få svara på "anonyms" fråga, som jag upptäckte först nu. NEJ, jag känner varken Linda eller Lars personligen. Du verkar ha mycket, mycket svårt att förstå att man kan känna värme även för människor (och djur) utanför den egna lilla familjekretsen. Frågan är bara om en sån som du ens förmår älska din egen familj. Herregud, så insnöad du är, din stackars skit. Härmed har du fått svar.
  Lars, jag hoppas innerligt att du fått tag på en fin snöslunga till ett vettigt pris, så ni kan använda er dyrbara tid till annat än snöskottning, och så det känns tryggare för er att slippa oroa er för att bli insnöade och köra fast mer gånger.

  SvaraRadera