söndag 28 november 2010

Känns inte som någon 1:a advent precis ?

Adventsljusstake
bild lånad från http://www.trend4you.se/

Jaha då var det tydligen 1:a advent idag, men det kan jag säga att det känns inte riktigt som det är det. Med tanke på att jag är själv hemma med våra barn. Två av barnen är förkylda och våran mamma/fru är inlagd på sjukhus med enorma smärtor mm. Vart tog rättvisan vägen? Jag tänker ofta på varför just jag? Har inte jag fått uppleva nog med skit i mitt liv? Men det är som med pengar, den som har mycket ska ha mer! Men senaste natten har var hemsk, ingen sömn och massor med tårar. Jag är så rädd för att hon inte ens ska få fira jul med oss i år även om jag är tvungen på att framöver inställa mig på ett liv med barnen utan mamman. Men hur ska man kunna göra sig redo för något sådant ,är man inte ens fattar att hon är svårt sjuk. men nu när allt går så fort åt fel håll så blir jag ändå mer oroligare och mer ledsen. Tänker ofta eller snarare hela tiden på att hur ska jag kunna hålla huvet ovanför ytan. Men som tur är så har jag fullt upp med barnen och har jobbet som terapi. Dom flesta ser något jobbet som ett tungt måste för att få pengar.

Men mitt jobb är så oerhört mastigt och intensivt så man hinner inte tänka på allt skit och samtidigt gör det att jag kan tänka på annat än Lindas sjukdom. Men framför allt så gör barnen att jag har så fullt upp hemma och så mysiga stunder ihop med dom, Att jag inte hinner tänka hela tiden på allt skit med den där hemska cancern. Men som sagt var jag hoppas att tomten kommer med en hjälpsam medecin till oss i julklapp.

40 kommentarer:

 1. Massvis med styrkekramar till dig!

  SvaraRadera
 2. Så oerhört jobbigt du, Linda och barnen måste ha det... Det är så tragiskt hela Lindas situation. Jag tänker på er, skickar styrkekramar och håller alla tummar och tår jag har för att Linda kan komma hem - piggare och med mindre smärtor - för att fira jul med dig och era barn.

  Kram Moa

  SvaraRadera
 3. Varma kramar till er alla.
  Finns inga ord som räcker.
  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 4. Kramar fyllda med kraft och energi skickar jag till dig och din familj med förhoppning om en fin advent trots allt.

  SvaraRadera
 5. Även jag håller tummarna för att Linda ska kunna komma hem till er och fira jul i lugn och ro utan denna oerhörda smärta. Styrkekram!

  SvaraRadera
 6. Ja, hva sier man? Ord er ju ikke nog for og uttrycke seg. Hoper du er sterk nog og klara av barnen,under tiden nå. Hoper Linda er kommet hjem igen , smertefri da. Föler att jeg må tänke mycket på er. Hoper du kan lese hva jeg skriver. Klem fra Heidi. Ber för er.

  SvaraRadera
 7. Skickar massa styrkekramar!!

  SvaraRadera
 8. Finns inga ord för allt ni måste gå igenom,varför kan det inte vända till nåt possitivt nån gång. Massor med styrkekramar till hela familjen. Kram Eva.

  SvaraRadera
 9. Styrkekramar. Maria

  SvaraRadera
 10. Jag önskar att Linda får fira julen hemma hos er, sin familj, utan att ha ont! Det känns verkligen inte för mycket begärt...

  SvaraRadera
 11. Hej Lars. Jag veeet, jag tjatar... Men jag vet också att det inte finns varken ork eller tid till allt som ska fixas med fyra barn och en stundande jul. Jag vet också att ni har ett stort och bra kontaktnät med människor som hjälper er nu. Men skriv gärna i bloggen vad DU behöver just nu. Inte för att vi bloggläsare och bekanta kan lösa alla dina problem. Men för att "vi" som finns i närheten ska veta vad vi kan göra för dig. DU behöver också lite omtanke! Behöver du hjälp med skottning, vill du vara i fred? När du möter folk, vill du prata om det då eller vill du prata om annat som får dig på andra tankar? Skriv gärna hur du känner att du vill bli bemött. Och be om hjälp med alla måsten som suger nergi från dig!
  Bra att du känner att jobbet ger dig mer än det tar! Då får du lite distans till vardagen där hemma och kanske kan samla dig lite. Jag hoppas verkligen att ni får en fin jul tillsammans med Linda och att läkarna kan hålla henne smärt fri!

  SvaraRadera
 12. Så tufft... Det finns inte ord.

  Jag är glad att ni fick en fin semester tillsammans i USA. Även om Linda var trött så tror jag att ni hade en härlig tid tillsammans.

  Hoppas, hoppas, hoppas att Linda får fira julen hemma tillsammans med er.

  Varm kram

  annicap

  SvaraRadera
 13. Jag läser båda era bloggar och tycker det här är rent helvetiskt för er! Tänker på er alla i familjen och vet av egen erfarenhet att det här är det allra värsta man kan drabbas av och det finns loksom inga andningspauser.
  Många kramar!
  Katarina

  SvaraRadera
 14. Tårarna sprutar när jag läser dina och Lindas rader. Din smärta och förtvivlan är så påtaglig i dina rader...
  Hoppas att det vänder snart och att Linda blir bättre smärtlindrad och får ned sin infektion.
  Varm kram!
  s*tina

  SvaraRadera
 15. Vet inte riktigt vad jag ska säga till dej mer än att vi är många som läser din och Lindas blogg och gråter med er. Livet är inte rättvist! Kram till er alla i familjen.

  SvaraRadera
 16. Vad kan jag säga? Det känns som människor har sagt allt jag vill säga och ord är så futtiga. Jag tänker på Linda och jag tänker på dig och era fyra pojkar. Jag inser att ni bor i helvetet mitt i glädjens och återkomstens tid.
  Jag önskar att jag kunde göra nåt, jag önskar att det fanns ett trollspö och vifta med. Om inte annat så att ni för en stund skulle slippa vara i det helvete ni befinner er i.
  Jag, som så många andra; tänker på er.

  SvaraRadera
 17. finner inga ord...vill bara skicka en stor adventskram till dej,Linda och era underbara barn!!!

  SvaraRadera
 18. Barnens mor- och farföräldrar verkar vara fantastiska människor som kan ge dem allt de behöver av advents- och julstämning. Hoppas ni har fått möjlighet idag att i alla fall tända ett ljus och äta en god middag.
  Det låter banalt när jag skriver så men jag tror att det allra viktigaste för dig och barnen nu är att så mycket ni kan, hålla fast vid rutiner och se till att få i er mat, få så mycket sömn det bara går, och gärna också få lite luft emellanåt.
  Du behöver ta hand om dig också, det är det allra viktigaste, kom ihåg det, för du gör det inte bara för dig utan för Linda och barnen.
  Skickar massor med styrka och kramar. /Karin

  SvaraRadera
 19. Tänker på er <3<3

  SvaraRadera
 20. Vad kan ma säga??ni verkar vara alldeles underbart fina och starka människor både du och din fru.Hoppas ni får en fin Jul tillsammans Livet ÄR orättvist Kram

  SvaraRadera
 21. Jag ber dig att ta Lina på orden och be om hjälp! För det finns många runt er som kan hjälpa till med det praktiska. Julfixa och ordna med fika och matlådor och ta hand om hundar och kattor.

  Oss andra som bor en bit ifrån kan naturligtvis göra smått.

  Jag förstår så väl att du åker till jobbet för att ibland måste man komma ifrån och få ha det "som vanligt".

  Jag hoppas att de hittar en bra smärtlindring för Linda även om jag vet att det är svårt att bli smärtfri utan att för den delen vara helt drogad.

  Det var trevligt att hinna träffa dig på galan också.

  Hälsa Linda så mycket!

  SvaraRadera
 22. Hej!
  Läser era båda bloggar,ni har det ju omänskligt jobbigt nu,vet inte vad jag skall skriva men jag vill skicka en stoooor varm styrkekram till hela er familj,hoppas ni får fira Jul ihop allihopa och få en bra sådan.
  Ni finns i mina tankar!
  carolin.

  SvaraRadera
 23. Hej igen!

  Jag kan inte hjälpa det, jag bara måste titta in på era bloggar några gånger per dag - fast jag inte känner er så lider jag så otroligt mycket med er.

  Till alla som bor i er närhet: Jag tycker inte att Lars ska behöva BE om hjälp, som granne eller anhörig så SER man väl själv vad som behöver göras. Är det oskottat på deras gård - ja men åk dit och skotta då! När ni ändå bakar eller lagar mat - sväng förbi och bara lämna en del till dem. Konstigare än så behöver det inte vara. Bara visa att man finns till hands så kanske det är lättare för dem att verkligen BE om hjälp senare

  Kramar till dig Lars och din fina hustru Linda.

  Lizen

  SvaraRadera
 24. Kan bara hålla med Lina ovan! Du behöver berätta för alla i din närhet vad du behöver för att må så bra som möjligt i allt som händer runt omkring dig. Barnen behöver en fungerande pappa och om du inte mår bra blir hela familjen lidande, precis som Lindas sjukdom drabbar hela familjen. Ingen skulle få för sig att tycka att du ber om mycket, nästan oavsett vad du skulle be om... Du ska veta att det finns många, många som skulle göra väldigt mycket om det kan hjälpa er... Vet inte riktigt vad jag skulle kunna hjälpa er med på så långt håll men jag hoppas att du säger till om du själv kommer på något. Stora kramar till hela familjen!!

  SvaraRadera
 25. Ja LARS nog är vi många som tycker att livet är
  fruktansvärt orättvist. Tror mej veta vad du går igenom just nu, har själv drabbats när vår yngsta dotter drabbades av cancer endast 9 år, sen även min make,så jag känner så starkt för er alla i familjen. man är så maktlös när svår sjukdom slår till,men hoppet är det sista som överger en! Tankens Kraft kan göra under!
  Skickar massor av kraft till Dej o Linda o barnen

  SvaraRadera
 26. Tänker på er och hoppas .....!!
  kramar

  SvaraRadera
 27. Jag kan inte mer än hoppas. Hoppas att Linda kommer att må bättre, snart. Hoppas att ni får många fina dagar tillsammans, hela familjen. Hoppas att du finner kraft att ta dig och er igenom de tuffa dagarna. För Lindas skull, för barnens skull, men framförallt för din egen skull! Jag hoppas jättemycket, hela tiden.

  SvaraRadera
 28. Tänker på er flera gånger om dagen!

  Kram!

  SvaraRadera
 29. Om jag bara på något vis kunde hjälpa er..mina tankar finns hos er!!Kramar från smålandsmamma

  SvaraRadera
 30. Fan vad livet är piss och skit och helvete ibland! Jag tycker så synd om både dig, Linda och era fina söner. Er livssituation är ju minst sagt Helvetet på Jorden. Ändå lyser det så mycket kärlek om hela er familj att man blir varm ända in i själen. Jag hoppas och tror att den starka kärlek ni har för varann hjälper er framåt, steg för steg, på den krokiga väg ni just nu vandrar.
  Det finns inget jag kan skriva som kan få dig att må bättre, det finns inget jag kan göra gör att förändra situationen - men hade jag kunnat skulle jag gjort det. Liksom alla andra tusentals bloggläsare säkert skulle gjort detsamma.

  Jag hoppas innerligt att ni får en fin, smärtfri och lugn jul tillsammans, att ni orkar och att Linda får leva tills dess. <3

  Tänker på er. Mycket och ofta.

  Kram och kärlek!
  Lina (Henkes lillasyster)

  SvaraRadera
 31. Jag känner er inte men läser både din och Lindas blogg Mitt hjärta gråter för er skull, jag skickar en massa styrkekramar och hoppas o ber om ett mirakel för er!

  Du är en fantastisk pappa och man!
  kram Linda

  SvaraRadera
 32. Varma styrkekramar sänder jag till dig!
  Tänker på er!!!
  /Anna V

  SvaraRadera
 33. Skickar dig & din familj styrkekramar! Livet är orättvist...

  SvaraRadera
 34. Jag har följt Lindas blogg sedan i somras då hon var med i JP och nu även din blogg sen den kom..

  Vill bara säga att jag tänker mycket på er, och hoppas innerligt att ni har nått botten av det helvetet ni befinner er i just nu och att det sakta men säkert ska börja vända!

  Jag vet att det är svårt och behövs mycket ork, men våga ställa krav på läkarna om rätt slags behandling, smärtlindring och nya mediciner!!

  Jag önskar dig, Linda och barnen att ni får vara tillsammans och fira julen ihop!

  Kramar/ Eva i Jönköping

  SvaraRadera
 35. Många kramar till er alla i en så svår situation ni är i! Jag tänker på er alla. Hoppas Linda snart kommer hem till er och att allt kan kännas lite bättre! Kramar Lena

  SvaraRadera
 36. Massor av styrkekramar till dig och vi håller alla tummar för att ni ska få fira jul tillsammans.
  Kristin och Fredrik från Hjo

  SvaraRadera
 37. Hej Lars !
  Ojojoj, vilket helvete ni har, skulle verkligen vara underbart om det kunde vända nu.
  Jag vill först o främst berätta att jag följer både Lindas o din blogg och tycker ni är enastående som delar med er av allt detta ni går igenom MEN ni hjälper även många som befinner sig i er situation. Tyvärr finns det för många av er sort, missuppfatta inte mig nu.
  Jag läste en del av komentarerna och det är undebart att se så många som finns för er skull.
  Som Lina skrev innan, säg till vad du önskar , du drar ju som sagt ett tungt lass. Vet av egen erfarenhet att det är enormt påfrestande att sitta vid sidan om som anhörig, man är totalt maktlös. Har själv varit i den situationen samt att jag arbetar inom onkologin på en cytmott. och ser det dagligen.
  Jag önskar av hela mitt hjärta att det inte skulle behöva vara såhär.
  Jag ber dig även ........ glöm inte bort dig själv, du behöver ladda dina baterier för att orka med att vara ett bra stöd för din underbara fru och era ljuvliga barn.
  För det andra ......... kanonbra att du ordnat denna blogg, finns tyvärr inte så många män som bloggar, varför vet jag inte men tror dock att det är bra att se det från er synvinkel med (männens ).
  Sänder ALLA styrkekramar till Dig, Linda , era barn o alla nära o kära som finns runtom er

  SvaraRadera
 38. Tänker på er !

  Kram Från Lotta med familj

  SvaraRadera
 39. Hej !
  Tänker på er ofta. Hoppas att tomte kommer med dina önskningar.
  Natalie

  SvaraRadera