fredag 24 december 2010

God Jul på er allihopa!

Julafton 2010 blev trots allt en trevlig och mysig dag, fast det är klart att det känns i mitt batteri nu efteråt. Mina dagar börjar nu med att dom små kottarna vaknar vid halv 7 och då är det bara att snabbt kliva upp och ta hand om dom. det ska bytas blöja och matas och ge mediciner och nya kläder, samtidigt som dom två stora kottarna också måste ges mat och påminnas om att byta kläder mm. Och sedan har man ju en hel del bestyr att stå i, allra helst då eftersom Linda inte mått så bra på sista tiden och då behöver även hon hjälp med. Så ska man vara ärlig så kan man säga att just nu i mitt liv så är det en extremt hård belastning både känslomässigt och sakmässigt. Men vad gör man inte för sin familj?


Familjen ja, den kan ju som Törnrosas bal vara alldeles underbar men också krävande och visst känner även jag att det kräver oerhört mycket från mig. Tur är att jag får så mycket känslomässigt tillbaks, för annars hade jag nog inte klarat mig så här långt. Men jag säger som jag sagt innan, att jag hoppas att vi åtminstone får klara julen ihop utan en massa tråkigheter. Men julafton i år måste jag säga att jag är enormt nöjd med, även om den var oerhört krävande för min del. Men tack vare Lindas föräldrar och mina så fick vi hjälp av dom med all mat, så till slut så blev det en god julmiddag med godmat & dryck.Simon frågade mig imorse även om Tomten skulle komma med bussen i år med? Jag frågade varför han trodde det? Jo men pappa sa han: Jag såg ju reklamen på tv:n. jaha då såg han reklamen på tv 4 för Länstrafiken, när dom visar att tomten bytte från renar till bussen mm och vi har ju en busshållplats utanför vårt hus, men tomten kom i år med och delade ut en massa julklappar till alla möjliga håll, så barnen blev nöjda och belåtna till sist efter flera timmars tjat och väntan.

Jag vill även nu passa på att visa min och min familjs tacksamhet för hjälp vi fått av alla er som ställt upp för oss med matleveranser , julklappsinköp och snöröjning mm. Alla ni som hjälper oss och tänker på oss är så snälla och rara så jag blir gråtfärdig när jag bara tänker på hur mycket hjälp vi faktiskt får. Så jag vill särskilt till er önska en riktigt GOD JUL och ett stort TACK !

Men men nu blir det sängen efter en krävande dag och imorgon ska vi till Lidköping över dagen på kalkonmiddag hos morbror Anders och hans familj. Det ska bli mysigt och roligt och även skönt att komma lite utanför huset. Även om det är ett hästjobb att få med alla så är det värt det i alla fall.

Så God Jul till er allihopa !

11 kommentarer:

 1. Så skönt att höra att ni fick en fin och minnesvärd julafton! Du gör det bra! Hoppas att resten av helgen också blir bra! Kramar till er alla!

  SvaraRadera
 2. Visst är det mycket jobb med fyra barn. När dessutom Linda behöver dig mer än vanligt så blir det såklart tufft. Men jag förstår att det är kärt "besvär".
  Vad skönt att ni fick en bra julafton, jag hoppas att resten av julen kan fortsätta på samma sätt.
  Kämpa på, man orkar mer än man tror - när man måste.
  Julkramar till dig och din familj!
  Ulrika

  SvaraRadera
 3. God Jul till er alla, styrkekramar!

  SvaraRadera
 4. Underbart att läsa att ni fick en bra jul. Det blev min bästa julklapp i år. Hoppas ni får fortsätta ha det bra. Varma julkramar från Pia

  SvaraRadera
 5. hej Lars!

  God fortsättning! Skönta att ni kunde vara hemma allihop! Hoppas ni får en bra dag i Lidköping.

  Så fin bild på William min josef har en likadann pyjamas :)

  Kram Maria
  http://www.mariasdagbok.blogspot.com/

  SvaraRadera
 6. God fortsättning på julen. Beundrar dej för allt du gör för din fina familj.Ljus värme och styrka.
  Kärlekskram
  Cecilia

  SvaraRadera
 7. En riktigt god fortsättning på er alla!
  Du är en klippa!
  Mega-kram
  Åsa

  SvaraRadera
 8. Vad glad jag blir när jag hör att ni haft en bra julafton trotts allt! God fortsättning!
  Vi hörs!
  Kram Lina

  SvaraRadera
 9. Så glad jag blir när jag läser att ni fick en fin Julafton.
  Fantastiskt med alla fina människor som finns runt omkring er som hjälper till, och som bry sig om.På ett eller annat sätt.
  God Fortsättning på Jul-helgen!
  Kram Från Lotta och Ante med familj.

  SvaraRadera
 10. Vad skönt det känns att ni fick en bra julafton. Men jag känner att jag undrar , hur gick det med den praktiska hjälpen ni skulle få via kommun? Blev det inget eller är det inte klart eller är det du som är assistent? Jag vet att här i Umeå har man åtminstone förr kunnat få ngn form av hjälp i hemmet när mamman är sjuk och inte kan göra sin del, ni borde ju få hjälp både för barnens skull och för Lindas skull. Även om du har närstående penning så har du ju bara 2 armar och 2 ben och räcker inte till för allt hur gärna du än vill. Om ni inte fått detta måste ni be kuratorn hjälpa er så ni kan lösa detta. Jag har ju "turen" att redan innan cancern vara så pass handikappad att jag har personlig assistent vissa timmar, utan detta skulle vi inte klarat oss varken i normal fall eller med min långvariga cancerbehandling... Jag kan ju inte ens kliva upp ur sängen i normalfallet utan tvättas o kläs i sängen. Tänker att Linda behöver hjälp med personlig hygien , har ni ngn duschstol hon kan sitta på, förhöjning på toan som underlättar när hon ska sätta sig o resa sig, elektriskt ryggstöd till sängen? Sånt kan arbetsterapeuten hjälpa er med. Hoppas att denna dag gav er kraft och att du ska få ork att orka Kram Kristina i Umeå

  SvaraRadera
 11. kan bara skicka en tanke till dig....vad ska annars skriva...ingenting är viktigt nu
  du mår ju inte gott o behöver tanka energi till dagen som kommer
  varför ska du behöva vara i en cancersjukdom med 4 barn...jag lider
  styrka o varma kramar

  SvaraRadera